17/04/2024
Najnovije vesti

VALIS USPEŠAN U LEN KUPU

Autor 16/10/2022

Vaterpolisti Valisa nakon nerešenog rezultata (9:9) u prvom kolu Super lige, protiv ekipe Vukova iz Novog Beograda, sa uspehom su nastupili u Len kupu koji je održan u Kranju.

Sa dve pobede i tri poraza uspeli su da se izbore za ulazak u drugi krug Len kupa u žestokoj konkurenciji međunarodnih vaterpolo ekipa.

Valis je pobedio u mečevima protiv Triglava 8:6, i španske Terase 11:10 u utakmici “za infarkt”. Favorizovani španci, iz grada sa vaterpolo tradicijom dugom 90 godina, poklekli su protiv Valisa, a upravo ta pobeda bila je presudna za plasman valjevskih vaterpolista u nastavak Len kupa.

Kovačević u akciji

Bolji od Valisa bili su vaterpolisti mađarskog Honveda 6:11, italijanskog Telimara 16:24, i francuskog Strasbourga 10:13.

Ovaj do sada najveći uspeh valjevskog sporta, jer je Valis prvi klub koji se nadmeće u Evro kupovima, igrači i rukovodstvo nisu primili sa puno euforije. Tvrde sa su svi igrači podjednako zaslužni za ovaj uspeh, i već su sve misli okrenute ka drugom kolu Super lige i utakmici protiv Šapca koja se igra u Šapcu.