10/12/2023
Najnovije vesti

Valis Vega poražen od Vukova

Autor 22/10/2023

Vaterpolisti Valis Vege poraženi su u Novom Beogradu od ekipe Vukova u utakmici četvrtog kola B grupe Super lige Srbije rezultatom 13:11 (2:3, 4:3, 4:3, 3:2).

Počeli su Valjevci dobro utakmicu i prva četvrtina završila je u korist gostujuće ekipe VK Valis Vega. Trgli su se domaći igrači i drugu četvrtinu rešili u svoju korist, pa je semafor pokazivao nerešen ishod 6:6. Prava bitka desila se u trećoj četvrtini, a čini se da su u ovom delu domaćini igrali sa igračem više – sudijama.

Pristrasnim suđenjem koje je direktno uticalo na rezultat nisu dozvolili valjevskoj ekipi da dođe do četvrte pobede u prvenstvu. U četvrtoj četvrtini dosudili su dva peterca domaćinu koji poklonjeno nije propustio. I tu je stavljena tačka na utakmicu.

Trener Valis Vege, Miloš Saković rekao nam je po završetku utakmice: “Očekivali smo više, igrački smo jača ekipa od Vukova. Falilo je više želje za pobedom, poštovanja dogovora. Nije se igralo timski, individualna rešenja nisu bila dobra. Sudijski kriterijum bio je u najmanju ruku čudan, ali neću da tražim opravdanje u sudijama. Već u sledećem kolu čeka nas u Valjevu utakmica sa Crvenom Zvezdom, pobeda ili nerešen ishod vraća nas u igru za vrh tabele (trenutno druga pozicija u B grupi).”

Valja podsetiti da je trener Valis Vege na ovoj utakmici dobio crveni karton (po prvi put u trenerskoj karijeri).

Najefikasniji u redovima Valis Vege bio je Radanović sa tri postignuta gola, Rogač je bio dvostruki strelac, dok su se po jednom u strelce upisali Petrovski, Kasum, Kovačević, Nikolov, Brkić i Baucalo.