24/06/2024
Najnovije vesti
VK Valis domaćin polufinala u SRC Petnica Vaterpolo mladi igrači 2005. godište prenosi objektiva.rs

Valisove “vidrice” završavaju sezonu, “vidre” počele pripreme

Autor 21/07/2023

Mlađe generacije vaterpolista VK Valis ostvarili solidne plasmane, a prvotimci počeli pripreme.

Mladi valjevski vaterpolisti su proteklih vikenda učestvovali na završnim turnirima za šampiona Srbije, čime su nagrađeni za sjajne rezultate sa polufinalnih turnira, koje su okončali bez poraza.

Godište 2012. je prošle sedmice u Nišu osvojilo peto mesto u Srbiji, pošto je u grupnoj fazi poraženo od Partizana sa 12:5, prethodno savladavši domaći Nais iz Niša 14:3. U odlučujućoj utakmici za medalje, nakon 4:4 u regularnom toku, izgubili su na peterce 8:7 od kragujevačkog Radničkog. U borbi za peto mesto Valjevci su savladali Vojvodinu 7:3. Šabac je osvojio prvo mesto ispred Partizana.

Trener “vidrica” Aleksa Đurđević izjavio je da je ovo bio peti turnir u poslednjih mesec dana i da je zadovoljan pokazanim potencijalom, s tim što ostaje žal za medaljom jer su peterci uvek lutrija na kojoj je sve moguće.

Posebno ohrabruje činjenica da je nekoliko dečaka u kampovima reprezentacije, a to potvrđuje dobar rad u klubu. Napomenuo bih da je u selekciji bilo i mlađih od 2012. godišta“, rekao je Đurđević.

“Vidrice” 2011. godište su prethodnog vikenda u završnici državnog prvenstva u Subotici, nakon bodova prenetih sa polufinalnog turnira, odmerile snage sa VK Šabac (3:7), Partizanom (5:9) i Spartakom (8:4). Time su ostvarili mogućnost nadmetanja za treće mesto u Srbiji, ponovo sa Subotičanima. Međutim, domaćin turnira bio je bolji 4:3, pa su “vidrice” zauzele četvrto mesto.

I u ovoj generaciji Šapčani osvojili prvo mesto, ispred Partizana i Spartaka, Valisa na četvrtoj poziciji, dok su na petoj i šestoj poziciji Vojvodina i Tent iz Obrenovca.

Dečaci rođeni 2009. godine: Andrej Gojković, Aleksandar Ninović i Ognjen Stojilković od proteklog vikenda su u Novom Sadu na 15-dnevnom kampu reprezentacije. Potom ih, početkom avgusta, očekuje međunarodni turnir “Nenad Manojlović” u Kragujevcu.

Pripreme za novu sezonu u nedelju su počeli prvotimci “Valisa”, kojima se za desetak dana priključuju crnogorski reprezentativci Obradović i novajlija Nikola Brkić. Valjevci su treninge počeli bez šefa stručnog štaba Miloša Sakovića koji je sa B reprezentacijom Srbije u Iranu.