16/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo protiv nasilja 6. skup građana, šetnja kraj Suda 20.07.2023. FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs iz Valjeva

Šesti protesti Valjevo protiv nasilja – hoćemo uređenu zemlju

Autor 20/07/2023

Ovim protestima počinje čas da se zaustavi, i vremenom potpuno otkloni, organizovani način upotrebe nasilja u Srbiji” poručio je profesor, Čedomir Čupić, prilikom obraćanja na šestom uzastopnom protestu “Valjevo protiv nasilja”.

student Pavle Cicvarić

Student FPN, Pavle Cicvarić, targetiran od strane pojedinih ministara u aktuelnoj vladi Republike Srbije, na šestom uzastopnom protestu “Valjevo protiv nasilja” poručuje da svi moramo da se pojavljujemo na protestima i ne dozvolimo dalje omalovažavanje:

“U Ustavu Republike Srbije piše da je Srbija demokratska država, gde se neguje kultura nenasilja, gde je sloboda izražavanja – dostupna svima. U praksi to nije danas tako. Srbija je bolesna, Srbija je oronula, Srbija je opljačkana…”

Nenasilni protesti su jedini način da se nasilnici zaustave i obeshrabre. Protesti su nastali iz očaja, užasa i krika, zbog jedne neosetljive i bezobzirne vlasti na tragediju koja se dogodila. Oni se brane “dešava se svuda po svetu.” Pa, nije Srbija neka zemlja u svetu – hoćemo uređenu zemlju, u kojoj se to ne dešava”, pored ostalog

Profesor Čedomir Čupić

poručuje profesor Čedomir Čupić, kao i da je neophodna odgovorna opozicija koja će poštovati stavove i zahteve građana.

Pored ostalog, profesor Čupić naglašava da je Katarina Petrović primer pravog patriote i čoveka od poziva, dodavši:

“Nije patriotizam, nije čovečno, poslušništvo po svaku cenu, gubljenje dostojanstva. Profesionalci su u službi građana, zakona i pravila. Biti pristojan i odgovoran prema nadređenima, ne znači prihvatati njihove nezakonite zahteve. Zato, svi policajci, ustanite i branite svoju profesiju”, poručuje profesor Čupić.

Na kraju obraćanja, puštanjem balona sa imenima gradskog rukovodstva i pojedinih okolnih opština, Branko Ivković iz Valjevskog pokreta otpora je simboličnim performansom naglasio neophodnost uređenja svakog društvenog segmenta.

Vučiću, odlazi!” skandirali su građani tokom protesta, šetajući od Gradskog trga, kroz Karađorđevu, Dušanovu, Pantićevu i Ulicu Vuka Karadžića.

Šesti uzastopni skup građana Valjevo protiv nasilja