30/05/2024
Najnovije vesti
Valjevski-pokret-otpora-Branko-Ivkovic-i-dr-Jasmina-Pasic kzn 07 02 2023 FOTO Objektiva.rs iz Valjeva

VALJEVSKI POKRET OTPORA OD DANAS U KAMPANJI ZA NAREDNE LOKALNE IZBORE

Autor 07/02/2023

Branko Ivković iz „Valjevoskog pokreta otpora“ uz podršku dr Jasmine Pašić uputio je jasnu poruku sa danas održane konferencije da građani ne smeju dočekati nespremni naredne lokalne izbore, da ako se građani sami ne organizujuju biće to propuštena prilika i da je Valjevski pokret otpora od danas u kampanji za naredne lokalne izbore.

Pri tome su pozvali građane da im se sami jave da bi napravili listu kandidata za odbornike sastavljenu od časnih, poštenih i hrabrih ljudi, koji će vratiti život i slobodu u naš grad, rekao je Ivković.

„Više je nego očigledno da smo i kao država i kao društvo u celini doživeli potpuni kolaps. Isto se može reći i za naš grad koji se nalazi na putu bez povratka.

Redovni lokalni izbori u Valjevu trebalo bi da se održe polovinom naredne godine ali je vrlo moguće da će isti biti održani već tokom ove jeseni. Pitanje na koje svako od nas mora da odgovori je – da li želimo da se borimo za našu budućnost ili smo se zaista predali beznađu?

Možemo mi svaki dan da sedimo ovde i da građanima pričamo o nedelima ove vlasti, kako lažu, kradu, otimaju i skrnave sve ono po čemu je ovaj grad nekada bio poznat ali građani sve to već znaju i bez nas. Apatija je postale naša nacionalna osobina.

Branko Ivković advokat SSP Ujedinjeni za pobedeu Srbije Gradski odbor Valjevo Objektiva.rs
Valjevski pokret otpora Branko Ivković

Moramo biti iskreni i prema sebi i prema građanima – u ovoj državi na nacionalnom nivou ne postoji politička organizacija, koja iskreno želi da se suprostavi ovom zlu. Najveći deo njih je ili napravljen ili kupljen od strane režima, a njihov rad se uglavnom svodi na obično politikanstvo.

Naš stav je da se ovakav politički sistem ne može popraviti već ga moramo graditi iz temelja. Jedini način da to ostvarimo je da počnemo od naših lokalnih zajednica samoorganizovanjem građana, koji se neće kriti iza uobičajenih fraza kako njih politika ne zanima već će na sledećim izborima, bez ikakvog respekta, izaći na crtu ovom zlu.

Mnogi će reći da je ovo što govorimo utopija uz obrazloženje da se sve bitne odluke u ovom društvu decenijama donose u centralama tzv. velikih stranaka ili u stranim ambasadama. Za sve te „neverne Tome“ evo jednog konkretnog primera.

Da li neko zaista veruje da je Miloševićev režim pao u jednom danu, tog čuvenog 5. oktobra, ili je njegov pad počeo 1996/97. godine kada je na lokalnim izborima izgubio skoro sve veće gradove u Srbiji, kada su građani skinuli okove u sredinama u kojima žive?

Svi znamo kako ovaj zli režim funkcioniše. Ne zove lično Aleksandar Vučić zaposlene u javnim preduzećima, gradskoj upravi i državnim službama da ih ucenjuje i preti. Ne zove on ni ljude koji se bave privatnim poslom da ih ucenjuje slanjem raznih inspekcija. Svi znamo da to čine njegove sluge iz našeg komšiluka!

Ti marginalci su pokretačka snaga ovog nakaradnog sistema i njegov najveći oslonac i sve dok ne pokidamo taj lanac ucena i pretnji u sredinama u kojima živimo nećemo se pomeriti sa mrtve tačke.

Kada vaspitačica iz npr. Zvončića, referent sa 4. sprata zgrade opštine, vozač iz Vidraka, medicinska sestra iz Doma zdravlja i svi ostali ne budu morali da skupljaju kapilarne glasove, da slikaju glasačke listiće i da strepe od otkaza zbog neposlušnosti lokalnim slugama režima kraj ovom košmaru će biti nadohvat ruke.

Zbog svega iznetog mi kao jedino rešenje za izlazak iz ovog začaranog kruga vidimo to da svi pošteni i časni građani Valjeva, oni koji se neće prodati za šaku srebrnjaka, oni koji „ne moraju“ i koji „Smeju“ izađu na naredne lokalne izbore sa jednom listom, lišenom stranačkih dilova i nagodbi na kakve smo navikli u prethodnim decenijama.

To je prvi i neophodan korak jer su sve priče već ispričane, a jedini način da ih srušimo je da ih pobedimo na izborima, a zatim ćemo, ako zatreba, izbornu volju građana braniti svim sredstvima.

Valjevski-pokret-otpora-logo-VPO-oktobar-2022-godine.jpg

Jedina koalicija koja može biti pobednička je koalicija građana Valjeva, sve ostalo su obične iluzije!

Naredne lokalne izbori mi građani ne smemo dočekati nespremni, a ako se sami ne organizujemo biće to nova propuštena prilika, možda i poslednja za naš grad.

Ako sami ne osvojimo slobodu niko nam je neće pokloniti!

Zato sa ovog mesta danas javno objavljujemo da je Valjevski pokret otpora, prva politička organizacija u celoj državi, koja je u kampanji za naredne lokalne izbore! Pozivamo građane da nam se sami jave, da ne čekaju naš poziv, napravimo zajedno listu kandidata za odbornike sastavljenu od časnih, poštenih i hrabrih ljudi, koji će vratiti SLOBODU i ŽIVOT u naš grad,“ rekao je Branko Ivković iz “Valjevskog pokreta otpora”.