17/07/2024
Najnovije vesti
Valjevski-pokret-otpora-logo-VPO-oktobar-2022-godine.jpg

VPO: “VALJEVO NA PUTU NESTANKA”

Autor 28/12/2022

U najnovijem saopštenju za javnost udruženja Valjevski pokret otpora, uz prazničnu čestitku, VPO navodi:

“Poštovani sugrađani,
na samom kraju 2022. godine možemo konstatovati da se ona ne razlikuje od bilo koje druge u prethodnoj deceniji. I dalje smo grad laži i ucena, nameštenih kumovskih tendera, divlje gradnje, infrastrukturne mreže na nivou srednjeg veka, vašarskih svečanosti svake vrste, neprikosnoveni smo “šampioni” u zagađenosti vazduha, valjevske reke su otvorene kanalizacione cevi, nastavljeno je pustošenje u Parku Pećina, nestručna rukovodstva javnih preduzeća svoju nesposobnost bestidno pokrivaju vrtoglavim podizanjem cena usluga na štetu građana…

Ova vlast, svesno i planski, uništava sve ono po čemu je naš grad bio prepoznatljiv, a njen krajnji cilj je da sve slobodne ljude otera odavde i uživa u blagodetima robovsko – parazitskog sistema koji je uspostavila.

Kad na sve to dodamo činjenicu da građana Valjeva, po prvim rezulatima popisa, ima oko 8000 manje u odnosu na prethodni popis možemo konstatovati da je naš grad Valjevo na putu nestanka!
Budimo iskreni, sve što ste do sada pročitali već ste i sami znali, zar ne? I baš zato što sve to znamo, vidimo i osećamo neophodno je da konačno nađemo odgovore na nekoliko ključnih pitanja:

 Šta je svako od nas učinio da zaustavi točak propasti i ludila u kome živimo?
 Do kada ćemo tražiti izgovore za naše nečinjenje i bežanje od odgovornosti za budućnost našeg grada?
 Da li smo i sami postali njihovi saučesnici time što pristajemo na rušilački pir ove vlasti?
 I na kraju, od koga drugog očekujemo da spase naš grad od sigurne propasti ako mi nećemo? Da li ćemo konačno reći DOSTA krađi, bahatosti, lažima i ucenama ili smo se već predali i prepustili stihiji?

Dok tragamo za odgovorima ostaje nam nada da ćemo se, u godini koja dolazi, konačno pokrenuti da jednog dana ne bi crveneli pred našom decom kojoj, našom apatijom i pristajanjem na zlo, oduzimamo šansu i pravo da imaju život dostojan čoveka u gradu u kome su rođeni!

Svim građanima Valjeva u narednoj 2023. godini želimo puno zdravlja i sreće, koja već odavno ne stanuje ovde…” navedeno je u saopštenju za javnost Valjevskog pokreta otpora.