19/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • VEČE UŽIVANJA U CENTRU ZA KULTURU

VEČE UŽIVANJA U CENTRU ZA KULTURU

Autor 21/02/2023

Koncert “Tvoje ime je ljubav” u organizaciji Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević” u skoro punoj sali Centra za kulturu izmamio je brojne aplauze prisutnih.

Mila Pavlović i Srđan Lazić u duetu

Mila Pavlović, Srđan Lazić i Darko Jovanović, specijalni gost Dule Lušin, gitarista Aleksandar Dragutinović, violinisti Pavle Čanić i Nemanja Pavlović u 90 minutnom nastupu pokazali su šta zapravo nedostaje Valjevu. Ovakve večeri upravo. A bilo je sjajno.

Brižljivo odabran repertoar, kratko prekidan poetikom u izvođenju sjajne Angeline Lukić, vokali visokih mogućnosti, scenski i svetlosno odlično praćeno iz svakog ugla, i naravno publika koja je povratnom energijom dočarala ceo koncert. U najkraćem rečeno- veče za uživanje.

Darko Jovanović

Za sve je “kriv” Miloš Smiljanić-Žuća, direktor Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”, čovek koji je ideju sproveo u delo.

Danima se pričalo i pitalo šta je povod. Nije ga bilo. Žuća se setio da malo obogati kulturni život Valjeva na ovaj način. I taj posao je odradio perfektno. Njemu to jednostavno ide od ruke, jer oseća puls grada. I sam naziv koncerta “Tvoje ime je ljubav” govori sve. Osećala se ljubav kroz pesme, bilo je aplauza dovoljno da svi budu zadovoljni.

Dule Lušin- specijalni gost na koncertu

Uostalom, ozarena i nasmejana lica prisutnih nakon završetka koncerta dovoljan su pokazatelj da je uživanja bilo na pretek. I dokaz da koncert ne mora da bude u danima vikenda da bi se posetio Centar za kulturu i uživalo u viđenom.

Srđan Lazić, valjevac koji već duže vreme svoju pevačku karijeru gradi u Beogradu, nije krio svoje zadovoljstvo:

“Danas smo sabrali utiske, seli smo i popili kafu, i moram reći da nam je bilo fenomenalno. I na sceni i u publici se osećala energija. Danas dobijamo silne pohvale, stižu poruke, svi su oduševljeni. Očigledno smo uspeli u onome što je planirano. Izbor pesama je uz našu malu pomoć i sugerisanje napravio Miloš Smiljanić- Žuća. Bio je raznovrstan repertoar znalački odabran, i to se svidelo publici. Mislim da će se ova koncertna sezona nastaviti jer je već 10. marta veče ROCK-a, potom sledi koncert za Mikija, a već ima planova i za jesen, i već se nazire neki ustaljeni repertoar. I biće još lepše da se ovakvi koncerti održavaju još češće i da mi koji nešto možemo da uradimo i doprinesemo da se odazovemo ponovo takvom pozivu.”