28/02/2024
Najnovije vesti
Koncert-Valjevci-mladi-muzicari-CZK-i-Abrasevic-Mila-Srdan-Lazic-Darko-Jovanovic-Leksington-prenosi-objektiva.rs

KONCERT POP MUZIČARA IZ VALJEVA

Autor 16/02/2023

Koncert „Tvoje ime je ljubav“ zakazan je za ponedeljak, 20. februar 2023. godine, od 20 sati, na velikoj sceni Centra za kulturu Valjevo, priređen u saradnji sa Centrom za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ iz Valjeva.

Tom prilikom nastupaju mladi, popularni muzički izvođači iz Valjeva: Srđan Lazić, Darko Jovanović i Mila Pavlović, uz specijalnog gosta Dula Lušina i muzičku pratnju violinista Pavla Čanića i Nemanje Pavlovića uz gostovanje poznatog gitariste Aleksandra Dragutinovića. Stihove će kazivati glumica Angelina Lukić.

Repertoar koncerta „Tvoje ime je ljubav“ protkan je popularnim pesmama domaćih pop i evergrin izvođača sa prostora ex-Yu, od Kemala Montena i Arsena Dedića, Bisere Veletanlić, Josipe Lisac, Zdravka Čolića, Đorđa Balaševića, Masima Savića…

Srđan Lazić već dugo komponuje muziku za sopstvene i nastupe kolega, uvažen kao aranžer i producent. Ostvario je zapažene nastupe u brojnim zabavno – muzičkim programima. Njegova pesma Duša i telo, priređena u saradnji sa Dejanom Ivanovićem, vrlo brzo je postala popularna kod publike, kao i numere “Tražim te”, “Caruso” i pravi letnji hit “Sve moje je tvoje“.

Darka Jovanovića najšira javnost prepoznaje kao klavijaturistu popularnog benda Lexington sa kojim je nastupao širom sveta. Svoje stvaralaštvo i angažman prvenstveno bazira na rock, pop i jazz ostvarenjima. Takođe, svira klavir i harmoniku.

Mlada Valjevka, Mila Pavlović, završila je solo pevanje i srednju muzičku – odsek flauta, diplomirala na Učiteljskom fakultetu. Ljubav prema muzici i pevanju iskazuje od rane mladosti, jednako uspešno izvodeći klasiku, etno i pop melodije. Nedavno je objavila pesmu Batana.

Specijalni gost je Valjevcima omiljeni pevač, Dule Lušin, prepoznatljiv prema izuzetnim vokalnim mogućnostima. Violinista Pavle Čanić je diplomac Muzičke akademije u Novom Sadu, prvenstveno prepoznatljiv na osnovu uspeha ostvarenih na polju klasične muzike. Violinista Nemanja Pavlović iz Valjeva je već ostvario uspešnu karijeru u domenu izvođenja popularne i narodne muzike.

Ulaz na koncert „Tvoje ime je ljubav“ u ponedeljak, 20. februara, od 20 sati, je besplatan.