22/07/2024
Najnovije vesti

VEČERAS NOVOSADSKI RUČNI RAD

Autor 26/09/2021

Druge večeri 16. Abro festa na repertoaru gostujuća predstava iz Novog Sada, Ručni rad, večeras, 26. septembra, od 20 sati.
Pozorište Promena iz Novog Sada izvodi predstavu pripremljenu po motivima komada Žan Klod Danoa, Ručni rad ili Tajna jednog pisma, u režiji Nikole Končarevića. Igraju Bojana Milanović, Mia Simonović i Sonja Isailović.

Predstava Ručni rad ili Tajna jednog pisma je krimi crna komedija o ljubavi i tri žene. Prvoj ženi je potrebna mušterija za misteriozni, ilegalni posao kojim se bavi. Drugoj ženi potrebne su usluge prve zbog problema sa mužem. Trećoj ženi je potreban muškarac i to baš onaj koji je problem drugoj. Istražujući ovaj crnohumorni, groteskni, na momente i apsurdni komad Žan-Klod Danoa, napisao fa je 1977. godine, dva pitanja nameće kao temu predstave: Šta je sve čovek sposoban da uradi u nedostatku ljubavi? Gde će ga to odvesti? Kroz adaptaciju ovog komada, ekipa predstave se zapitala, kakve nam odgovore nudi vreme u kome živimo. Instant ideologije? Mržnja? Hiljade kurseva samopomoći ? Religija u vidu modnih detalja i lažnog morala? NVO? Dizajnirani modeli i obrasci poželjnog izgleda i ponašanja unutar šovinističkog sveta ili unutar sveta kvaziemancipovanih žena, samoprozvanih feministkinja? Sve ono što nam danonoćno nutka sistem u kome je apsolutno sve postalo roba?
Predstava studenata iz Beograda, KAVKASKI KRUG KREDOM je sutra, u ponedeljak, 27. septembar.
Predstave počinju od 20 sati, na velikoj sceni Centra za kulturu.
Prateći preporuke zbog aktuelnog epidemiološkog stanja, omogućeno je da jednu predstavu prati maksimalno 290 gledalaca.
Prodaja ulaznica počinje danas, po ceni od 350 dinara. Danas, u nedelju, ulaznice su u prodaji, od 17 sati.