13/06/2024
Najnovije vesti
Vedran-Pehar-vokal-Brkovi-koncert-HWS-Fest-FOTO-Ihtis-produkcija-prenosi-Objektiva.rs-News-vesti-Valjevo

Vedran Pehar “Brkovi” o HWS Festu u Valjevu (+video)

Autor 11/09/2023

Drugi Highwaystar Fest, uspešno održan prvog vikenda u septembru 2023. na ZSK-ovom pomoćnom terenu u Valjevu, okupivši oko hiljadu posetilaca iz grada i regiona.

Mladi Valjevac, Rastko Tomić, organizator Highwaystar Festa iz istoimenog magazina, povodom ovogodišnjeg programa, koncerata domaćih bendova Rock’n’roll i alternativne scene sa prostora ex-Yu, kaže da je ovogodišnji HWS fest privukao znatno više pažnje, ostvarivši uočljivu progresiju u odnosu na prvo izdanje.

“Prvi festival održan je prošle godine u holu Centra za kulturu, dok je ove godine bio neophodan i veći prostor. Pored dosta neočekivanih tehničkih i logističkih problema, ali i finansijskih, festival je ipak tokom dva dana usrećio nešto manje od hiljadu posetilaca, koji su nakon obe večeri otišli dalje sa osmehom na licu.

Prvo veče nastupili su valjevski sastavi Prospekt i Invazija, legendarni novosadski pank bend Atheist Rap.

Drugo veče završeno je regionalnim zvezdama Brkovima, pre kojih su nastupili Senshi, koji je publiku uspešno pripremio za Brkove, kao i Ascend i Rulja Inc“, rekao je Rastko Tomić, organizator HWS Festa iz Highwaystar magazina.

O HighWayStar Festu možete čitati OVDE

Dodaje da se ogranizatori zahvaljuju svima koji su došli na pomoćni teren ZSK-ovog stadiona u Valjevu i na taj način, uživajući u nastupima popularnih bendova, podržali drugo izdanje HWS Festa. Napominju da će dati sve od sebe da nastave tradiciju i da Highwaystar Fest sledeće godine poraste u nešto još veće, sa još većom posetom publike, kao i dodatnim sadržajem.

Nakon uspešnog koncerta u Valjevu, identične nade iskazao je Vedran Pehar, vokal zagrebačke grupe #Brkovi koja u tekstovima na duhovit i satiričan način opisuje aktuelna socijalna dešavanja, sintetizujući pank, metal sa turbo-folk melodijama.

Publika i fanovi sa svih meridijana i svi poštovaoci r’n’r i alternativne muzičke scene, novosti o narednim događanjima mogu pratiti i putem društvenih mreža  Instagram i Facebook stranicama Highwaystar magazina i Highwaystar Festa.

Foto i video – Ihtis produkcija