13/06/2024
Najnovije vesti

Velika tri boda stigla iz Loznice

Autor 01/10/2023

Posle mnogih oscilacija na samom početku prvenstva Srpske lige Zapad, ali i dva nerešena ishoda na domaćem terenu, fudbaleri Budućnost Krušika odigrali su utakicu za pamćenje u Loznici protiv dojučerašnjeg prvoligaša.

Valjevska ekipa se vratila sa tri boda i konačnim rezultatom od 1:4.

Posle blede partije u prošlom kolu malo ko je verovao da je iznenađenje u Loznici realno, s obzirom da se radi ekipi koja se bori za povratak u Prvu ligu.

Prvo poluvreme donelo je očajnu igru Budućnosti bez i jedne konkretne šanse ka golu domaće ekipe. Loznica je povela 1:0 u 26. minutu kada je Kojić u petercu Budućnosti glavom matirao nemoćnog golmana Milinkovića. Jedinu konkretnu akciju valjevski tim imao je u 43. minutu kada je u 16-tercu Loznice srušen Nešković, ali sudija nije pokazao na belu tačku.

U drugom poluvremenu potpuni obrt. Od prvog minuta na terenu je postojao samo jedan tim- Budućnost Krušik. Do izjednačenja se stiglo u 49.minutu, kada je Jakovljević nakon greške domaćeg golmana Erića, odličnom asistencijom uposlio Panića, a ovaj sproveo loptu u gol lob udarcom. Loznica je mogla da povede u 60.minutu kada je Obradović sa 3-4 metra glavom šutirao pravo u golmana Milinkovića koji je loptu na kratko izbacio, na nju natrčao Adamović koji nije bio precizan. Odlična igra valjevaca nagrađena je u 67.minutu za 2:1 kada je Kovačević odličnom dijagonalom uposlio Jakovljevića, koji je još boljim šutem matirao golmna domaće ekipe.

Vodeći gol Budućnost Krušika kao da je dao krila valjevskoj ekipi, jer su krenuli sa još boljom igrom, pa je u 86.minutu bilo 3:1 za goste. Strelac je bio Pavić. U nadoknadi vremena brz kontra napad Budućnosti po levoj strani povukao je Stojanović, odlično ubacio povratnu loptu u kazneni prostor Loznice na koju je natrčao Martinović i postavio konačnih 1:4.

Budućnost Krušik je nastupila u sastavu: Milinković, Ivanović, Jakovljević, Martinović, Petrović, Stojanović, Đorđević, Aleksić, Đermanović, Todorović i Nešković. U drugom poluvremenu igrali su i Panić, Starčević, Pavić, Pavle Stojanović i Ristovski.

U sledećem kolu na stadionu u parku Pećina Budućnost Krušik dočekuje ekipu Tutina.