30/05/2024
Najnovije vesti
Di Fest 2022 u Tešnjaru

VII DI FEST – PLES UZ KOLUBARU

Autor 24/06/2022

Udruženje TIMS ove godine priređuje Di fest u Tešnjaru, na Letnjoj sceni kraj Kolubare u Valjevu, nakon šest godina organizovanja manifestacije na Divčibarama.

U slučaju lošeg vremena, predviđen prostor je Centar za kulturu Valjevo, navodi organizator i dodaje:

“Prvog dana, u petak, 24. juna, na programu su od 18,30 sati igre spretnosti – pokret i okret uz Kolubaru, u kome učestvuju četri ekipe predškolskog uzrasta i osam ekipa školskog uzrasta. Ove aktivnosti će realizovati Udrženje Šunjalice.

Ples je uvek bio popularan među decom i mladima. Lepotom pokreta i vesela dečija lica predškolaca koji će od septembra u đačke klupe, poslaće poruke lepote odrastanja, dečije igre i drugarstva.

Ples za predškolce je u subotu, 25. juna, od 18 sati i 30 minuta, pod nazivom DI FESTIĆ, a učestvuju predškolci iz Lajkovca, Mionice, Koceljeve i Valjeva.

Nakon nastupa predškolaca na sceni su, od 19 sati i 15 minuta, gosti programa, male princeze od tri do 18 godina iz Baletskog studija IN Lajkovac i Studio M Valjevo i Koceljeva.

Udruženje Tims nakon majskih programa, izložbe fotografija Tešnjar – Nekad i sad i promocije knjige Poštenje i poverenje žive u vodenici autora Dragana Živanovića, predstavlja program za najmlađe. Pokrovitelj projekta Di fest je grad Valjevo, a generalni sponzor je kompanija TRI-O:

“Čast nam je što smo doprineli organizaciji dečijeg festivala jer nam je porodica kao stub kompanije bila uvek na prvom mestu. Tri-O je danas tu sa nama da obezbedi što više dečijih osmeha jer nam je to najveći uspeh. Nadamo se dugogodišnjoj saradnji sa DI festom.”

Medijski prijatelj manifestacije, od prve godine, je tv emisija za decu Nestrpljivi snovi.”