25/05/2024
Najnovije vesti
smanjen oticaj kišnice Valjevo

VIŠE OD 30 INTERVENCIJA VODOVODA

Autor 05/11/2021

Obilne padavine i nanosi opalog lišća uslovili su začepljenja slivnika i poteškoće na proticaju kroz kanalizacioni sistem. Do 7 časova jutros, palo je 28 litara kiše po kvadratnom metru, a procena je da je, u međuvremenu palo još 10 litara kiše.

Dežurne ekipe Vodovoda Valjevo, od jutros su obavile 12 intervencija na pročišćavanju kanalizacije, najviše prijava stiglo je sa Petog puka.

Kod Ulica Zmaj Jovina i Marka Kraljevića pritisak vode je izbio poklopac – hitrom sanacijom sve je vraćeno u funkcionalno stanje. Pri datoj intervenciji, dežurali su i pripadnici saobraćajne policije PU Valjevo.

Slivnici su očišćeni radi pripreme za jesenju i zimsku sezonu, ali probleme stvara novo opalo lišće koje kišnica spira sa trotoara i kolovoza, stvarajući nanose nad slivnicima. Zbog toga je smanjen oticaj kišnice duž Šabačkog puta i u gornjem delu Ulice vojvode Mišića, i mestimično u visinskim zonama Brđana i drugih delova grada.

Do začepljavanja slivnika tokom pre podneva dolazilo je u centralnoj gradskoj zoni, gde je kišnica nanosila list na slivnike, stvarajući čepove.

Dve ekipe Vodovoda, Valjevo kontinuirano dežuraju na terenu i, od jutros do podneva su obavili više od 20 intervencija, uglavnom uklanjanja nanosa lišća nad slivnicima. Najviše takvih intervencija obavljeno je u Sinđelićevoj, na Jadru, parkingu iza Vodovoda, u donjem delu Ulice vojvode Mišića.