24/06/2024
Najnovije vesti
03-12-2022-14-VART-Muzicka-skola Živorad Grbić iz Valjeva Objektiva.rs

XIV VALJEVSKI GITAR “VART” U MUZIČKOJ

Autor 03/12/2022

U Muzičkoj školi “Živorad Grbić” u Valjevu svečano otvaranje 14. Valjevskog gitarskog takmičenja “VART” i koncert gitarista Vuka Dragičevića i Jovana Mihajlovića, biće priređeni večeras, 3. decembra, od 20 časova, u školskoj koncertnoj sali.

Vuk Dragičević je rođen u Novom Sadu. Završio je nižu i srednju muzičku školu “Josip Slavenski” u Beogradu. Tokom školovanja je osvajao nagrade na nekoliko državnih i međunarodnih takmičenja. Osnovne i master akademske studije završio je u klasi profesora Srđana Tošića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Nastupao je na nekoliko festivala u zemlji i inostranstvu. Redovno nastupa na koncertima u Srbiji i regionu. Deo je projekta “Eurostrings” za 2021. godinu. Nastupao je kao član nekoliko ansambala izvodeći širok repertoar, od muzike engleske renesanse i baroknog perioda, do muzike 21. veka.

Jovan Mihajlović je rođen u Šapcu. Završio je osnovnu i srednju muzičku školu “Mihailo Vukdragović”. Osnovne studije je završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Zorana Krajišnika. Drugu godinu studija završavao je na razmeni studenata na konzervatorijumu “Đuzepe Tartini” u Trstu. Učestvovao je na brojnim državnim i internacionalnim festivalima i dobitnik je nekoliko prvih i drugih nagrada. Master akademske studije završava sa najvišom ocenom na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. dr Slobodana Milivojevića. Specijalističke akademske studije završava na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Srđana Tošića.

Na programu večerašnjeg koncerta su dela Rodriga, Tedeska i Pjacole – Muzička škola u Valjevu, 20 sati.