15/04/2024
Najnovije vesti
17 SPREG 7 april 2022 Valjevo FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs vesti Valjevo

XIX SPREG u Valjevu od 4 – 6. aprila pod sloganom “Ovde stvaramo vrednosti”

Autor 25/03/2024

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, 19. po redu, biće održan u Valjevu, u Omni Centru, od 4. do 6. aprila 2024. godine.

SPREG će svečano biti otvoren u četvrtak, 4. aprila u 11 sati, u Omni centru u Valjevu. Radno vreme sajma je u četvrtak i petak,4. i 5. aprila, od 10 do 19 sati; u subotu, 6. aprila, od 10 do 15 sati. Ulaz je besplatan za sve posetioce koje očekuje i nagradna igra.

Od 2004. godine SPREG je postao najveći sajam regionalnog karaktera u Srbiji, van beogradskih i novosadskih sajmova. Organizator je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, izvršni organizator – valjevska agencija „Gatti”, a partneri na projektu valjevska kompanija Europrom i Domaći trgovački lanac DTL, uz pokroviteljstvo Grada Valjeva.

Na ukupnoj površini od oko 4000 kvadrata izložbenog prostora u dve hale i na otvorenom, nastupiće 152 izlagača iz 25 gradova i opština, koji će svoje proizvode i usluge prikazati na ukupno 83 štanda. Izlagači na 19. SPREG-u će ove godine dobiti sertifikate u tri kategorije, za najbolji: promotivni materijal, štand i sajamski nastup.

Od prijavljenih učesnika prednjače proizvođači (oko 55%), potom trgovina i ostale uslužne delatnosti. Prema očekivanjima, znatnu pažnju posetilaca ovogodišnjeg 19. SPREG-a može privući izložba rekordnog broja novih traktora, mehanizacije i priključnih mašina, opreme za navodnjavanje, dva rasadnika, kao i izložbeni prostor četiri zvanična zastupnika automobilskih brendova Škoda, Ford, Kia i MG.

Posetioci će imati priliku i da vide proizvode iz domena prehrambene industrije, kao što su zanatske pivare, vinarije, poljoprivredna  gazdinstva, domaći proizvodi, ali i proizvodne asortima iz oblasti alata za poljoprivrednu proizvodnju i baštovanstvo, mašine za preradu hrane, opremu za trgovine itd.

Treba istaći izložbeni segment posvećen opremi za unapređenje energetske efikasnosti privrednih objekata i domaćinstava: kompletni sistemi za solarnu energiju (solarne elektrane, paneli itd.), proizvođači sistema za grejanje i hlađenje i proizvođači PVC i alu stolarije.   

Zajednički, na grupnim štandovima, izlažu privrednici iz Priboja, Osečine, Zrenjanina, Ljiga, Odžaka, Mionice. Nastupiće po prvi put Zadružni savez Srbije i Inkluzivni Biznis Inkubator iz Valjeva sa svojim preduzetnicima-članovima.

Svoj štand na SPREG-u imaće i domaćin Grad Valjevo sa Turističkom organizacijom Valjeva. Predstaviće privredne i infrastrukturne projekte i turističku ponudu valjevskog kraja. I ove godine organizatori očekuju veliko interesovanje poljoprivrednika za sajam posebno jer su Grad Valjevo i preduzeće Agrorazvoj Valjevske Doline opredelili 120 miliona dinara za subvencije.

U hali 2, tradicionalno, Domaći trgovački lanac DTL i kompanija Europrom predstavljaju 37 izlagača, pod prepoznatljivim sloganom “Domaća priča”, uz veliki broj besplatnih promocija, degustacija i zabavnih radionica za najmlađe.

U okviru pratećih programa 19. SPREG-a 2024. sledi i Prolećni sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe zapošljavanja – filijala Valjevo.

SAJAMSKI PROGRAM

Petak, 5. april 2024.

Od 10 do 13 časova – Sajam zapošljavanja – Značajan deo propratnog programa sajma je tradicionalni Prolećni sajam zapošljavanja u organizaciji valjevske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Očekuje se učešće više od 20 poslodavaca.

Radionice starih zanata – Turistička organizacija Valjevo

Subota, 6. april 2024:

Dan dobrog ukusa Valjeva – promocija malih poljoprivrednih gazdinstava