21/06/2024
Najnovije vesti
SPREG 2019. Valjevo Objektiva.rs april

SAJAM PRIVREDE ZAPADNE SRBIJE SPREG U PUNOM KAPACITETU

Autor 31/03/2023

Sajam privrede u Valjevu, 18. po redu SPREG počinje narednog četvrtka, 6. aprila, u punom kapacitetu prostora Omni centra u Valjevu. Pored domaćih, najavljeno je učešće privrednika iz Zrenjanina, Ljiga, Osečine, Mionice, Bogatića, Priboja, Odžaka, Bačkog Petrovca i Bača.

Organizator je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije. Izvršni organizator – valjevska agencija „Gatti”. Partneri na projektu su valjevska kompanija Europrom, uključujući i asocijaciju DTL – Domaći trgovački lanac, uz pokroviteljstvo lokalne uprave Valjeva, rekli su Jovan Grujić iz agencije “Gatti” – izvršni direktor sajma SPREG i Bojana Perić, PR i marketing menadžer DTL-a i Europroma.

U četvrtak, 6. aprila, u 10 časova, Sajam će svečano otvoriti Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Srbije, Tomislav Momirović.

Radno vreme sajma SPREG u četvrtak i petak, od 10 do 19 sati, u subotu, 8. aprila, je od 10 do 15 sati. Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Ukupna površina izložbenog prostora je oko 4000 kvadrata, gde će biti 90 štandova, 170 izlagača, odnosno 20% više učesnika nego li lane. Prema planiranom rasporedu, u hali 1 biće 49 štandova, u hali 2 još 21 i na otvorenom 20.

Planirano je da u Hali 1 svoje proizvode prikažu izlagači različitih delatnosti iz više od 50 gradova i opština Srbije. Organizovano, uz podršku lokalnih samouprava, turističkih organizacija i udruženja preduzetnika, izlažu: Zrenjanin, Ljig, Osečina, Mionica, Bogatić, Priboj, Odžaci, Bački Petrovac i Bač.

Svoj štand na SPREG-u imaće i domaćin Grad Valjevo sa Turističkom organizacijom Valjeva, predstaviće svoje privredne i infrastrukturne projekte, kao i turističku ponudu valjevskog kraja.

Na otvorenom prostoru biće predstavljen asortiman proizvoda iz domena poljoprivrede. Pored sadnog materijala, biće prikazan rekordan broj novih traktora, mehanizacije i priključnih mašina i opreme za navodnjavanje. Među učesnicima su četiri rasadnika i dve auto kuće.

Tokom sajma će početi i subvencije u oblasti poljoprivrede, u realizaciji preduzeća „Agrorazvoj – valjevske doline” na čijem će štandu nastupiti nekoliko lokalnih proizvođača hrane i pića.

Propratni programi

U petak, 7. aprila, od 10 do 13 časova, je Sajam zapošljavanja.

Od 13 i 15 do 13 i 45 – na programu je predavanje ’’Kvalitetan proces regrutacije i selekcije – izazovi za tražioce posla, poslodavce i obrazovni sistem’’ koje će održati profesor sa Univerziteta Singidunum dr Duško Ranisavljević.

Potom, od 13 i 45 do 14 i 15 – sledi predavanje „Sa diplomom do posla: Kako premostiti jaz izmedju diplomaca i poslodavaca?’’ Nikole Stojanovića MA, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija – Odsek Valjevo.

Pored raznovrsnih sadržaja, na sajmu privrede biće priređena i nagradna igra za posetioce 18. SPREG-a, od 6. do 8. aprila 2023. godine u Valjevu, u Ulici kneza Mihajla 88.