17/04/2024
Najnovije vesti

Novi poraz Budućnost Krušika

Autor 25/03/2024

Nastavak prvenstva Srpske lige Zapad doneo je poraz Budućnost Krušika u Ljubiću gde je od valjevskih fudbalera bolja bila ekipa Poleta 2:1 (0:1).

Valjevski fudbaleri imaju za čim da žale jer je rezultat do 61.minuta bio 0:1. Budućnost je povela golom Neškovića u 11.minutu, i gotovo tokom cele utakmice igrala bolje od domaćina. Do izjednačenja je došlo u 61. minutu kada su domaći igrači u jednom napadu koji je išao po desnoj strani ubacili loptu u 16-terac gde se u gužvi najbolje snašao Gavrović koji je postigao izjednačujući pogodak.

Nakon izjednačujućeg gola razvila se igra na obe strane, ali su domaći imali više sreće, opet nakon gužve u 16-tercu gostiju, pa je Tripković natrčao na loptu i savladao golmana Milinkovića. I to tu bile jedine dve šanse koje je domaćin imao, ali ih znalački iskoristio za nova tri boda na tabeli. Jalovi napadi Budućnosti do kraja utakmice nisu doneli preokret.

Novi šef stručnog štaba Budućnost Krušika Kosta Marković nije imao sreće u prvoj utakmici na klupi, uprkos dobroj igri pretrpljen je poraz. Dva dana pre utakmice sa FAP-om šef stručnog štaba Predrag Simić i njegov pomoćnik Zoran Jovanović podneli su ostavke, a upravo Kosti Marković rukovodstvo kluba je ukazalo poverenje. Budućnost na startu prvenstva ima teži raspored i uprkos porazima u Valjevu i Ljubiću još uvek nije u opasnoj zoni. Sledi utakmica protiv Zlatibora u gostima koji se grčevito bori za opstanak. Da li će valjevski fudbaleri uspeti da se oporave videćemo već u subotu. Dobar rezultat iz ove utakmice svakako bi vratio samopouzdanje pred narednu utakmicu u Valjevu.

U Ljubiću Budućnost Krušik je igrala u sastavu: Milinković, Ivanović (od 76. O. Milovanović), Ranisavljević, Đermanović, Jakovljević, Panić, Nešković (od 51. P. Stojanović), Đurić (od 88. Radičević), Aleksić, I. Milovanović, Petrović