15/06/2024
Najnovije vesti
predstava-Zaboravljene-u-Centru-za-kulturu-Valjevo-za-17-01-2023-prenosi-Objektiva.rs

“ZABORAVLJENE”

Autor 17/01/2023

Pozorišna predstava Zaboravljene je na repertoaru Centra za kulturu Valjevo u utorak, 24. januara 2023. godine, od 20 sati.

Prema najavama organizatora, “Zaboravljene” je pozorišna predstava o ženama koje su ostavile upečatljiv trag u srpskoj istoriji, a nisu doživele da njihovo delo bude vrednovano na način koji su zaslužile. Lako je zaključiti da je to priča o nama i našem mentalitetu i o kulturi zaboravljanja, koju brižljivo gajimo. Jedan od ciljeva ove predstave je da se, jednom za svagda, zamislimo nad svojim svetonazorima, kako bi, kao društvo, zakoračili u lepšu budućnost.

“Zaboravljene” je višeslojna priča tako da se paralolno razvija i slika o položaju žene u društvu. Proces emancipacije društva je spor i težak, još traje.

Predstava obiluje muzičkim sekvencama, brehtovskim songovima, dramaturgija je fragmentarna, dinamična, prepuna maštovitih rešenja reditelj… Spoj plemenith ideja, ukazivanje na neophodnost promena društvenog ponašanja, nostalgičnih osećanja i divnih slika stvorenih maštom reditelja i igrom glumica.

https://www.youtube.com/watch?v=lbK51qDTAsk

Karte su u prodaji od 18. januara, po ceni: za prvu zonu 800, a za drugu i treću zonu 700 dinara. Radno vreme blagajne Centra za kulturu Valjevo, radnim danima i subotom, od 9 do 11 sati i od 17 do 20 časova.