19/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo Trg pesništva i spomenik Desanke Maksimović FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs vesti Valjevo

ZAHLAĐENJE ZA VIKEND

Autor 24/02/2023

Prema upozorenjima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, jako zahlađenje za dane vikenda preko severa zahvatiće i ostala područja zemlјe.

U subotu, 25. februara, meteorolozi najavljuju kišu, a veća količina, od 10 do 30 mm tokom 24 sata, očekuje se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu. Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo još na jugu i jugoistoku zemlјe.


Kiša će uveče preći u sneg, prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći subote na nedelju, 25. na 25. februar, i u ostalim krajevima Vojvodine. Sneg će biti vlažan, uz očikivano stvaranje snežnog pokrivača.

U nedelјu, 26. februara, veća količina padavina na jugozapadu Srbije, od 30 do 50 mm tokom 24 sata. U ostalim krajevima padavine, kiša sa susnežicom, u toku dana će kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega, naročito od zapadne i jugozapadne preko centralne Srbije do južnog Banata, gde će pasti od 10 do 25 cm vlažnog snega, lokalno i više. Na istoku i jugoistoku zemlјe uglavnom kiša.

U ponedeljak, 27. februara, vreme oblačno i hladno. Jutarnja temperatura od -1 do 3, najviša od 2 do 7 stepeni.