21/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Zamalo iznenađenje u hali sportova, bodovi ipak ostali u Valjevu

Zamalo iznenađenje u hali sportova, bodovi ipak ostali u Valjevu

Autor 19/11/2023

Utakmica između Metalca i Tamiša u kojoj je Metalac teškom mukom izvojevao četvrtu prvenstvenu pobedu rezultatom od 63:56 (16:20, 18:16, 17:7, 12:13) biće brzo zaboravljena.

Gosti su u prve dve četvrtine uglavnom vodili, a domaćin u kontinuitetu “jurio” rezultat. Pančevci su u dva navrata imali +8 i +9, ali su valjevski košarkaši pri kraju druge četvrtine uspeli da rezultat smanje na 34:36, i sa tim rezultatom se otišlo na pauzu.

Kao i u prethodnim utakmicama u Valjevu, valjevski košarkaši su se probudili u trećoj četvrtini, kada su čvrstom odbranom dozvolili gostima da upišu samo sedam koševa. Cela utakmica po igri obe ekipe izgledala je pomalo smušeno. Trener valjevske ekipe Srđan Flajs, koji je na klupi zamenio Sašu Milićevića, očigledno će imati dosta posla da postavi novu koncepciju, koja bi ekipi trebalo da donese organizaciono bolju igru. Ovom pobedom Metalac se polako približava sredini tabele.

Najbolju rolu u ovoj utakmici prikazao je Daj sa 17 pogodaka, dok je novo pojačanje Armstrong sa 10 poena pokazao da se na njega može ozbiljno računati. U gostujućoj ekipi najefikasniji su bili Endruz i Terzić sa po 13 poena.

Već u četvrtak u zaostaloj utakmici Metalac gostuje ekipi Zlatibora.

  Vesti