12/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ZATVORENA ULICA VUKA KARADŽIĆA IZMEĐU PANTIĆEVE I ŽELEZNIČKE

ZATVORENA ULICA VUKA KARADŽIĆA IZMEĐU PANTIĆEVE I ŽELEZNIČKE

Autor 06/09/2021

Zbog rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, utvrđen je privremeni režim saobraćaja tokom izvođenja radova od raskrsnice sa Železničkom ulicom do mosta na Kolubari, u periodu do 6. decembra 2021. godine. Radi obavljanja radova, od danas je zatvoren deo Ulice Vuka Karadžića, deo između Železničke i Pantićeve. Radovi će biti izvođeni u fazama.

Danas je počela Faza A, koja objedinjuje prve dve etape projekta. Inače, ova faza podrazumeva zatvaranje za saobraćaj dela Ulice Vuka Karadžića od Železničke do Pantićeve i od raskrsnice sa Pantićevom do raskrnice sa Karađorđevom, bez ulaska u granične raskrsnice.
Za saobraćaj je zatvoren i ulaz na parkiralište iza JKP „Vodovod“. Izmešteno je i autobusko stajalište pored bivšeg restorana „Šofer bar“, a javni gradski prevoz je preusmeren u Ulici vojvode Mišića i Karađorđevu, uz dozvoljeno levo skretanje autobusa iz Ulice Vuka Karadžića u Karađorđevu, posmatrano iz smera mosta na reci Kolubari. Radove izvodi GP „Kompresor ing“ i planirano je da cela ulica bude završena do 6. decembra.


Biće dozvoljen prolaz na delu ulice zabranjenom za saobraćaj vozilima za snabdevanje objekata, vozilima stanara na postojeće parkinge i kolske ulaze u dvorišta i vozilima izvođača radova koji nemaju alternativu za dopremanje materijala na postojeća gradilišta u delu zatvorene ulice, do ispred rova gde se obavezno fizičkim barijerama zatvara saobraćaj.
Zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje vozila na kolovozu i trotoaru u Ulici Vuka Karadžića gde se izvode radovi.

U rešenju koje je uradilo nadležno odeljenje Gradske uprave Valjevo navedene su sve faze i zatvaranja ulica, kao i preusmeravanje javnog gradskog saobraćaja. U prvoj fazi je zabranjen saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića, od raskrsnice sa Železničkom do raskrsnice sa Pantićevom, bez ulaska u granične raskrsnice za vreme izvođenja radova.

Podsečamo, u narednim fazama, odnosno u drugoj fazi radova biće zabranjen saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića, od raskrsnice sa Pantićevom ulicom do raskrsnice sa Karađorđevom ulicom, bez ulaska u granične raskrsnice za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji ulice.
Biće zatvoren saobraćaj vozilima sa uređenog parkirališta koje se nalazi iza JKP “Vodovod Valjevo“ u Ulici Vuka Karadžića za vreme izvođenja raova. Javni gradski saobraćaj biće preusmeren u ulice Vojvode Mišića i Karađorđevu, uz dozvoljeno levo skretanje za autobuse iz Vuka Karadžića u Karađorđevu, posmatrano iz smera mosta na reci Kolubari.

U trećoj fazi biće zabranjen saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića, od raskrsnice sa Karađorđevom do raskrsnice sa Čika Ljubinom ulicom, bez ulaska u granične raskrsnice za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji ulice.
Biće zatvoren saobraćaj za vozila u toku dana za vreme izvođenja radova iz sporednih ulica u Ulicu Vuka Karadžića (iz Ulice prote Mateje, kolskog prilaza parkingu iza Robne kuće i kolskog prilaza prema zgradi VIPOS-a).
Biće izmeštena autobuska stajališta koja se nalaze kod Valjevske gimnazije i Apoteke 101 u Sinđelićevu ulicu, na potezu od raskrsnice sa Karađorđevom do raskrsnice sa Čika Ljubinom. Javni gradski saobraćaj će biti preusmeren u Karađorđevu i Sinđelićevu. Stajalište u Knez Mihailovoj ulici, koje se nalazi između Jugovićeve i Vitkovićeve ulice neće funkcionisati u trećoj fazi rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića.
U slučaju otvaranja kolskog prolaza iz Ulice prote Mateje prema Čika Ljubinoj ulici (kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje) neophodno je da izvođač radova dostavi Odeljenju za urbanizam elaborat privremene saobraćajne signalizacije koja se postavlja zbog zaštite pešaka i osoba sa invaliditetom i u okviru koga je definisano kako će biti otvoren kolski prolaz i njegovu širinu.

U četvrtoj fazi će biti zabranjen saobraćaj u zoni raskrsnice Ulice Vuka Karadžića i Pantićeve ulice za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji ulice. Biće izmešteno autobusko stajalište kod bivšeg restorana „Šofer bar“ na adekvatnu blisku lokaciju. Javni gradski saobraćaj će biti preusmeren u Ulice vojvode Mišića i Karađorđevu.

Foto Dragan Krunić