15/06/2024
Najnovije vesti
VK-Valis-prvaci-drzave-na-prijemu-kod-gradonacelnika Valjevo Objektiva.rs

ZLATNI VATERPOLISTI VK VALIS NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA VALJEVA

Autor 15/06/2022

Na finalnom turniru Prvenstva Srbije za mlađe takmičarske kategorije, koji je održan u SRC Petnica, igrači do 19 godina Vaterpolo kluba „Valis“, pobedili su beogradsku „Banjicu – Partizan” rezultatom 12:11 i zasluženo postali prvaci Srbije.

Povodom velikog uspeha mladih vaterpolista, gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković ugostio je zlatne momke i čestitao im ovaj fenomenalan rezultat.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da ugostim ekipu Vaterpolo kluba „Valis“, koja je postala prvak države za 2003. godište. Momci, svaka vam čast! Grad Valjevo se ponosi rezultatom koji ste postigli i ja vam u ime grada Valjeva i u svoje lično ime čestitam.

Znam koliko je teško postići ovakav rezultat i to samo pokazuje koliki kvalitet imate, a ja vam želim puno uspeha u daljoj karijeri. Vaš klub igra najviši rang takmičenja kod nas i siguran sam da ste vi budućnost Vaterpolo kluba „Valis“ i vaterpolo sporta uopšte. Krivo mi je što danas nisu sa nama sedam vaših saigrača i trener, koji su se odazvali pripremama reprezentacije, što je još jedan ogroman uspeh i njima na tome čestitam.

Ono što hoću da vam kažem jeste da je grad Valjevo spreman da pre svega unapredi sportsku infrastrukturu za vodene sportove. Radimo na izradi urbanističkog projekta sa idejnim rešenjem za zatvoreni bazen, odnosno sportski centar „Senjak“ sa zatvorenim bazenom i nadam se da ćemo po izradi tog projekta obezbediti novac i doći u situaciju da taj projekat izguramo do kraja i da u samom centru grada, gde postoje već termalne vode, imamo jedan ozbiljan objekat za vodene sportove.

Znam koliko je teško i naporno, znam kako trenirate tokom godine i koliko je teško i to organizovati i zato je vaš rezultat koji ste postigli mnogo veći. U finalu ste pobedili „Partizan“, koji je najtrofejniji klub u istoriji vaterpolo sporta.

Ja samo mogu da kažem da smo svi ponosni na vas i da ćemo se truditi na sve moguće načine da vam pomognemo da vaša karijera ide uzlaznom putanjom“, poručio je gradonačelnik Gojković.

Mladi vaterpolisti su istakli da su se nadali pobedi, ali da se nisu opuštali u finalu, jer su znali da igraju protiv kluba koji je najtrofejniji klub u istoriji i da je ovo za njih neponovljivo iskustvo.