28/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • 12. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA I SEOSKOG TURIZMA
Valjevo Turistička organizacija Sajam turizma u Kragujevcu 25 do 27 novembra 2021

12. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA I SEOSKOG TURIZMA

Autor 26/11/2021

Juče je u hali kragujevačkog “Šumadija sajma” otvoren 12. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, koji se ove godine održava u Kragujevcu, do 27. novembra.

Jelena Milenković Orlić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikcija Srbije na štandu Turističke organizacije Valjevo

Na trodnevnoj manifestaciji učestvuje 50 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a suorganizatori sajma su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Gradska turistička organizacija Kragujevca.

Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu je otvorila Jelena Milenković Orlić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikcija Srbije, nakon čega je posetila štand Turističke organizacije Valjeva, sa direktorkom Turističke organizacije Srbije, Marijom Labović.

Direktorka TO Srbija,Marija Labović sa Anom Marković, direktorkom TO Valjevo

Tom prilikom, o turističkoj ponudi Valjeva i valjevskog kraja, potencijalima Tešnjara, Divčibara, kao i valjevskog Muzeja, razgovarale su sa direktorkom Turističke organizacije Valjevo, Anom Marković.

Tokom prvog dana manifestacije priređene su informativne radionice na teme razvoja seoskog turizma i o mogućim pravcima turističkog razvoja u vreme pandemije. Zajednički zaključak je da razvoj seoskog turizma može razviti značajne resurse, posebno uz udruživanje postojećih kapaciteta, a to je upravo jedan od smerova čiju promociju i razvoj već podstiče Turistička organizacija Valjeva, koja je nedavno priredila promotivne projekte upravo iz navedenih oblasti.

foto TO Valjevo