24/04/2024
Najnovije vesti
Zoran Jakovljević DS UVO Ubjektiva.rs Valjevo

UDRUŽENI ZA POBEDU SRBIJE

Autor 10/03/2022

Predsednik GO DS, Zoran Jakovljević, u obraćanju na konferenciji koalicije Udružene valjevske opozicije je naglasio:

“Kako bismo građanima Valjeva pokazali da smo se, u skladu sa sloganom kampanje naše koalicije – Udruženi za pobedu Srbije, i na lokalu dogovorili i udružili na zajedničkom zadatku pobede na predstojećim izborima, tako smo i ovu konferenciju za medije koncipirali da svako od nas govori o određenim temama, i svi imamo zajednički stav o svim iznetim pitanjima.

Posle proglašenja izborne liste Ujedinjeni za pobedu Srbije i kandidata za predsednika, generala u penziji Zdravka Ponoša, postdiplomca Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, uspešno smo organizovali zajedničko prikupljanje potpisa podrške. Zadovoljni smo interesovanjem i odzivom građana, koji su došli u velikom broju uključujući i građane koji nisu članovi nijedne političke partije ili udruženja.

Održana je konvencija Koalicije. Posle uvodne u Nišu, bila je to prva konvencija u Srbiji i odziv građana bio je odličan.

Znajući da će izbori biti održani 3. aprila, a da je kontrola izbora možda čak i važnija od kampanje, počeli smo pripreme kontrolora, za 118 biračkih mesta: 32 gradska i 86 prigradskih i seoskih. Obezbedili smo po dva + dva kontrolora na svakom biračkom mestu, sa svima smo razgovarali i počela je njihova obuka, kako bi ih naučili šta treba da rade u različitim situacijama, znajući za sve nepravilnosti koje su se dešavale na prethodnim izborima.

Iako ovo nisu lokalni izbori, bavićemo se svakodnevnim problemima građana i nuditi rešenja, predstavljaćemo naše predloge i planove kako te probleme rešavati.

Kampanja je precizno isplanirana i obavljaćemo je na sledeće načine: tri puta nedeljno ćemo zajednički organizovati štandove na različitim mestima u Gradu, sa različitim temama, izdavaćemo saopštenja, održavaćemo konferencije i gostovaćemo na medijima, pokrićemo sve naše aktivnosti na društvenim mrežama, i što je najvažnije počeli smo sa terenskim radom, u neposrednim razgovorima sa građanima predstavljamo naše planove i programe.

Zahvalnost svim medijima u Valjevu što prate sve naše aktivnosti, što nije slučaj u ostalim mestima u Srbiji.

Poruke koje šaljemo građanima su zajedničke. Naša koalicija se zalaže za:
* Pravednu Srbiju
* Ekonomski patriotizam
* Čoveka na prvom mestu
* Život ispred profita.

Naši kandidati za narodne poslanike zalagaće se za:

* Uvođenje specijalnog tužioca za borbu protiv korupcije visokih funkcionera i posebne tužilačke policije koja će mu pomagati u istragama, kao što je to urađeno u Rumuniji gde je za korupciju osuđeno više hiljada državnih i partijskih funkcionera.

* Usvajanje Zakona o lustraciji – da onima koji su se ogrešili o zakon pored kazne za delo koje su počinili bude zabranjeno da se kandiduju na političke i javne funkcije u državi.

* Usvajanje Zakona o poreklu imovine kojim će biti oduzeta nelegalno stečena imovina svima, bez obzira na to na kojoj poziciji se nalaze.

* Zakonito, transparentno i štedljivo upravljanje budžetom Republike Srbije.

* Više novca za rad lokalnih samouprava, i Valjeva, jer se najviše bave svakodnevnim problemima građana.

* Izradu socijalnih karata i veću i efikasniju pomoć najugroženijima.

Poruka svim građanima je – obavezno izađite na izbore 3. aprila, jer će samo velika izlaznost doneti PROMENE IZ KORENA,” naveo je predsednik GO Demokratske stranke, Zoran Jakovljević, u svom obraćanju na zajedničkoj konferenciji Udružene Valjevske Opozicije – Ujedinjeni za pobedu Srbije.