19/04/2024
Najnovije vesti

Brđanci ponovo humani

Autor 11/12/2023

U Valjevskoj hali sportova juče je u organizaciji Grupe građana “Brđanci” održan humanitarni fudbalski turnir na kome su prikupljena početna sredstva za lečenje dvo i po godišnje Iskre Savić.

“Akciju za Iskrin prvi korak organizovali smo danas u hali sportova, jer su nam to trenutne mogućnosti”, kaže Saša Živanović, jedan od organizatora.

“U susret su nam izašle valjevske škole fudbala, njih pet, sa 15 ekipa učesnika. Iskra je dete staro dve i po godine, boluje od cerebralne paralize, i trenutno je novac potreban da bi se platili pregledi doktorima iz Ukrajine, koji dolaze iz Zagreba. Taj pregled je skup, košta 200.000 dinara, njime se određuju dalje smernice u lečenju male Iskre.”

Detalj sa jedne utakmice

Na turniru su nastupile škole fudbala Radnički, Senjak, RB, Budućnost Krušik i Tešnjar. Svi su bili pobednici i dobili diplome za učešće na ovom humanitarnom turniru.

Maili i veliki humanitarci

“Očekuje nas još humanitarnih akcija, Iskra treba da dobije svoj broj u fondaciji “Budi human”, a tu je i dalji nastavak prikupljanja sredstava za Ognjena Pantelića”, kaže Živanović.

Potvrđeno je da su juče prikupljena sredstva za prve preglede Iskre Savić. Humani ljudi juče su u Hali sportova prikupili 302.000 dinara za Iskrin prvi korak.