24/06/2024
Najnovije vesti

Brđanci za Katarinu- uspešno veče u Brđanima

Autor 01/09/2023

Koncert koji su organizovali Brđanci, prijatelji, drugovi i svi dobri ljudi iz Brđana kao dodatni vid pomoći oboleloj Katarini Čočović u potpunosti je uspeo. Nije se ni sumnjalo u to.

Humanitarni bazar

U utorak uveče Brđanska srca kucala su za Katarinu, majku dvoje dece, suprugu, komšinicu…Humanitarni bazar u potpunosti je uspeo. Imalo se šta videti i kupiti, i ubaciti novac u kutiju. I kupovalo se, punile su se kutije nade za uspešno ozdravljenje Katarine.

Orkestar Ajkule je otvorio humanitarni koncert narodne muzike

Muzički program koji je malo kasnio, što nikome nije zasmetalo, okupio je preko 20 pevača i dva orkestra. Blizu 40 muzičara Valjeva, koje nećemo nabrajati da se o nekoga ne bi ograšili. Veliki odziv Brđanaca na prvom mestu. Po slobodnoj proceni bilo je oko 2000 sugrađana te čarobne večeri do ponoći. Organizatori su ispoštovali vreme trajanja u minut. I bilo je lepo posebno te večeri biti Brđanac.

Porodica Čočović u čije se ime prisutnima obratio Katarinin suprug Igor, odrakla se dela prikupljenih sredstava u korist daljeg lečenja Mihaila Grbića, i Slađane Petrović, obolele od karcinoma pluća. Emotivni govori mnogima su naterali suze na oči, ali je humanost praćena pesmom pobedila.

Detalj sa koncerta

Pobedili su Brđanci, pobediće i Katarina. Ponovo smo dokazali da iskonsko ljudsko u nama postoji, i da ga treba probuditi. I na kraju vredi istaći da je u ranim jutarnjim satima plato ispred obdaništa Bubamara bio čist kao da se do ponoći nije ni dešavao koncert uz prisustvo 2.000 posetilaca. Zavrnuli su Brđanci rukave i pokazali kako neke stvari treba radit. Veliko bravo za organizatore humanitarnog koncerta.