30/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Četvoro biciklista Sputnjika nastupalo u sastavu reprezentacije Srbije

Četvoro biciklista Sputnjika nastupalo u sastavu reprezentacije Srbije

Autor 25/05/2023

Proteklog vikenda čak četvoro mladih biciklista iz BK Sputnjik nastupili su za reprezentaciju naše zemlje. Najviše uspeha imala je najmlađa – Mila Starčević koja je na drumskom Dolčini kupu i Bugarskoj na dve trke osvojila dve bronzane medalje u kategoriji mlađih kadetkinja.

Za MTB reprezentaciju Srbije na međunarodnom kupu kojoj je održan na veoma teškoj i zahtevnoj šumskoj stazi u Kamniku u Sloveniji, kadet Igor Davidov se plasirao oko 10 mesta, kadetkinja Nikolija Kulinčević bila je osma, a junior Stefan Davidov je svoju trku završio u sredini grupe.

Ostatak takmičarskog pogona BK SPUTNJIK nastupio je na Fruškoj Gori na državnom MTB prvenstvu u disciplini maraton. Kadetkinja Natalija Vasiljević se okitila zlatnom medaljom, Dimitrije Jezdić je bio osmi i konkurenciji kadeta iako je mlađi kadet, a na promotivnoj trci pod nazivom TOUR DE FRUŠKA odlične rezultate su ostvarili stariji poletarci Lazar Angelovski i Filip Vukmir, koji su osvojili zlatnu i srebrnu medalju.

Sava Starčević je bio četvrti, a Marko Ćesarević peti. Mlađi poletarci Jovan Starčević i Vojin Popović si zauzeli prvu i treću stepenicu pobedničkog postolja, a mlađi početnici Toma Starčević i Petar Damnjanović su bili drugi i četvrti. Ostali takmičari BK SPUTNJIK su se plasirali u sredini grupe.

Ovoga vikenda vozi se drumski Kup Srbije u Novom Sadu u disciplini pojedinačni hronometar i za očekivati je nove medalje i nove uspehe za bicikiste SPUTNJIKA.