15/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Pet zlatnih medalja biciklistima Sputnjika u Čačku
BK-Sputnjik-biciklizam-trka-Cacak-15.-maj-objektiva.rs-vesti-Valjevo

Pet zlatnih medalja biciklistima Sputnjika u Čačku

Autor 15/05/2023

Na četvrtom drumskom Kupu Srbije koji je održan na izuzetno teškoj brdskoj stazi u Čačku, mladi biciklisti Sputnjika su osvojili pet zlatnih medalja.

U pojedinačnim plasmanima prvo mesto osvojila je mlađa poletarka Đurđa Nedeljković, Filip Vukmir trijumfovao u kategoriji starijih poletaraca, a reprezentativac Srbije Igor Davidov bio je najbolji među kadetima.

U ekipnoj konkurenciji zlatnu medalju osvojile su dve ekipe i to mlađi i stariji poletarci. Na ovoj trci srebrnim odličjima okitili su se mlađi početnik – debitant Vojin Popović i to sve na svom MTB biciklu, zatim Lazar Angelovski, Mila Starčević i član kadetske ženske selekcije Srbije Nikolija Kulinčević. Sava Starčević, Natalija Kulinčević i juniorski reprezentativac Stefan Davidov su osvojili bronzane medalje.

Oko petog mesta plasirala se većina članova BK Sputnjik koji su vozili na ovoj trci i to: Petar Damnjanović, Toma i Jovan Starčević, Stefan Simović, Aleksa Nedeljković, a iza njih, u velikoj konkurencija mlađih kadeta i Đorđe Pavić i Dimitrije Jezdić.

Prema rečima trenera Zorana Jelića ostvareni rezultati su izuzetno dobri jer takmičarski pogon nastavlja kontinuitet u dobroj vožnji i osvajanju medalja. Zbog nemogućnosti nabavke kvalitetnijih bicikli i prateće opreme, izostao je možda i bolji rezultat, ali ponovo zbog slabih materijalnih i finansijskih uslova, izostala je i nabavka neophodnog kombija za prevoz takmičara, pa postoji bojazan da će na najvažnijim trkama koje se voze kao državna prvenstva do kraja sezone platiti danak nedovoljnog ulaganja i pojavi opasnije mogućnosti – da mnoga deca zbog inferiornosti izgube motivaciju za bavljenje sportom što u svakom slučaju nije u interesu kluba.

I pored svega biciklisti Sputnjika nastavljaju sa radom jer je sezona na polovini, čak četvoro mladih biciklista nose dres reprezentacije Srbije što je u svakom slučaju na ponos i grada Valjeva i BK Sputnjik.