23/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Zdravstvo
  • Crveni krst Valjevo: 18. oktobar – evropski Dan borbe protiv trgovine ljudima
Crveni-krst-Valjevo-i-volonteri-iz-srednje-Medicinske-skole-akcija-na-Gradskom-trgu-u-Valjevu-povodom-18-oktobar-Evropski-dan-trgovine-ljudima-predavanje-u-Poljoprivrednoj

Crveni krst Valjevo: 18. oktobar – evropski Dan borbe protiv trgovine ljudima

Autor 18/10/2023

Crveni krst Valjevo tradicionalno priređuje različite aktivnosti povodom 18. oktobra – evropskog Dana borbe protiv trgovine ljudima.

Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima – 18. oktobar, u kalendar važnih datuma, uvrstila Evropska komisija 2007. godine, od kada je počelo obeležavanje u svim državama članicama. Crveni krst Srbije od 2005. godine u kontinuitetu sprovodi aktivnosti na prevenciji trgovine ljudima, podseća sekretar Crvenog krsta Valjevo, Aleksandar Tomić.

Crveni-krst-Valjevo-i-volonteri-iz-srednje-Medicinske-skole-akcija-na-Gradskom-trgu-u-Valjevu-povodom-18-oktobar-Evropski-dan-trgovine-ljudima.jpg

Ove godine priređujemo dve aktivnosti putem kojih dodatno skrećemo pažnju na ovaj veliki društveni problem.

Prva je centralna ulična manifestacija, na Gradskom trgu, informativno – edukativnog karaktera, za sve zainteresovane sugrađane i sugrađanke. U okviru ove akcije obuhvaćeno je upoznavanje prolaznika sa ključnim činjenicama vezanim za problematiku trgovine ljudima, kao i set mera kako da čuvaju sopstvenu i bezbednost svojih najmilijihi u izazovnim vremenima kojih smo svi svedoci.

18. oktobar – evropski Dan borbe protiv trgovine ljudima 2021. – pročitajte OVDE

Druga edukativna komponenta biće predavanje za učenike starijih razreda OŠ „Stevan Filipović“ u Divcima u četvrtak 19. oktobra od 10 časova. Predavanje će realizovati Milica Đurđević, trener za obuku vršnjačkih edukatora u programu prevencija trgovine ljudima. Očekujemo šarenoliku uzrasnu strukturu i upravo zato smo odabrali da ovu informativnu radionicu ralizuje trener sa iskustvom.

Jubilarno 2000. davanje krvi u novouređenom prostoru Crvenog krsta Valjevo – pročitajte OVDE

Podsećamo da je Crveni krst Valjevo na početku godine, 4. i 5. februara, realizovao obuku za vršnjačke edukatore i oni su uveliko počeli svoja, najpre pilot predavanja, potom i samostalne aktivnosti, dok je njihov ključni doprinos u radioničarskom radu, metodama vršnjačke edukacije, kao i predavanjima, očekivan je u tekućoj školskoj godini.”

Evropski Dan borbe protiv trgovine ljudima 2022. – pročitajte OVDE

Sve ativnosti Crvenog krsta Valjevo su u saglasju sa Lokalnim akcionim planom za unapređenje položaja izbeglih i interno raseljenih lica, povratnika po sporazumu o readmisiji, migranata bez utvrđenog statusa i tražilaca azila u gradu Valjevu za period od 2022-2025. godine.