22/07/2024
Najnovije vesti
Moderna-galerija-Setam-i-pricam

Dečja nedelja u Valjevu –„Dođi na start“ i „Šetam i pričam“

Autor 06/10/2023

Moderna galerija i Crveni krst u subotu, 7. oktobra, priređuju završne programe ovogodišnje Dečije nedelje. Od 10 časova, na stadionu Krušik, je atletska trka “Imamo cilj – dođi na start”. Potom, od 14 sati, je obrazovni program “Šetam i pričam”.

Moderna galerija Valjevo u saradnji sa udruženjem „Dečja kulturna geografija“ organizuje obrazovni program “Šetam i pričam“ radi upoznavanja istorije i kulture grada.

U subotu, 7. oktobra, od 14 časova, planirano je da učesnici zajedno pođu u potragu za muzejskim eksponatima, otkrivanju ličnosti i događaje kojima su posvećeni spomenici u Valjevu, kao i da saznaju više pojedinosti o nazivima ulica, škola, ustanova kulture.

U Modernoj galeriji Valjevo izložba Saše Marjanovića – pročitajte OVDE

Prema rečima Marije Đurić, direktorke Moderne galerije u Valjevu, cilj je da deca nauče da istoriju i kulturu svog kraja ne uzimaju zdravo za gotovo, već da je istražuju i upoznaju. Već početkom leta počeo je ciklus radionica za decu da bi mališani na neformalan način, kroz igru i razgovor, saznavali o istoriji, tradiciji i kulturi svog rodnog kraja. Radionice u Modernoj galeriji su svake srede.

Decja-nedelja-2023-naslovna-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Tome prethode atletsko nadmetanje za osnovce i srednjoškolce “Trka za srećnije detinjstvo” od 10 časova, na stadionu “Krušuk”, pod sloganom “Imamo cilj – dođi na start”. Prema rečima sekretara, Aleksandra Tomića, cilj ovog programa su druženje i ukazivanje na višestruk značaj bavljenja sportom.

“Nemamo vrhunske sportske domete, želimo samo da se družimo i da pokažemo jedni drugima da smo tu, i kada je lepo i kada je teško jer je i to misija Crvenog krsta”, zaključuje Tomić.