25/06/2024
Najnovije vesti
Decja-nedelja-2023-naslovna-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Dečja nedelja 2023 “Veliko srce dece Srbije”

Autor 02/10/2023

Danas počinje tradicionalna manifestacija Dečija nedelja 2023. koja pod sloganom “Veliko srce dece Srbije” traje do 8. oktobra, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Prema navodu organizacije “Prijatelji dece Srbije” ovogodišnji programi su posvećeni unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kom deca mogu da razvijaju sve svoje potencijale, kao i vršnjačku i međugeneracijsku toleranciju.  

“Ovi ciljevi se ostvaruju neprestanim zalaganjem za zaštitu, unapređenje i promociju dečijih prava u našem društvu. Ove godine posebna važnost posvećuje se razvoju empatije, vršnjačke i međugeneracijske solidarnosti i daljoj izgradnji sigurnog društvenog okruženja koje podržava vrednosti tolerancije.”

Svečano otvaranje “Dečje nedelje 2023” u Valjevu je danas, 2. oktobra, od 11 sati, u OŠ Sestre Ilić, gde će zasaditi “drvo generacije” i poželeti dobrodošlicu đacima – prvacima, uz priredbu “Nek sad ljubav sja” i puštanje 150 balona “Nek polete naše želje”.

Povodom Dečje nedelje izlozi lokala u Valjevu su ukrašeni crtežima mališana iz Predškolske ustanove “Milica Nožica”.

Završni program ovogodišnje “Dečje nedelje” u Valjevu je u subotu, 7. oktobra, u 10 časova, atletskim nadmetanjem osnovaca i srednjoškolaca “Trka za srećnije detinjstvo” koja će biti održana na stadionu Krušik u organizaciji Crvenog krsta Valjevo, pod sloganom “Imamo cilj – dođi na start”. Prema rečima sekretara, Aleksandra Tomića, cilj ovog programa nisu vrhunski sportski dometi, već druženje i ukazivanje na značaj bavljenja sportom.

Potom, u subotu, 7. oktobra, od 14 sati, u organizaciji Moderne galerije Valjevo u saradnji sa Udruženjem “Dečja kulturna geografija”  je program “Šetam i pričam” kada će učesnici imati priliku da saznaju istorijat uz posete ustanovama kulture i uz obilazak spomenika u Valjevu.

Celokupan program ovogodišnje manifestacije Dečja nedelja možete pročitati OVDE