17/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Do kraja meseca promenljivo vreme, moguće magla i poledica
Valjevo 24. januar 2024. vreme prognoza aerozagadjenje FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs vesti Valjevo

Do kraja meseca promenljivo vreme, moguće magla i poledica

Autor 27/01/2024

Do kraja dana promenljivo oblačno. Udari severozapadnog vetra će početi da slabe. Susnežica i sneg ponovo se mestimično očekuju uveče i tokom noći, uglavnom u krajevima južno od Save i Dunava, najavljuje Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Subota, 27. januar – Do kraja dana promenljivo i vetrovito uz sunčane i oblačne intervale. Sredinom dana i posle podne na istoku i jugu Srbije kratkotrajni prestanak padavina, a kiša i sneg slabog intenziteta ponovo se očekuju uveče i noću, uglavnom u krajevima južno od Save i Dunava. Vetar umeren i jak, severozapadni. ponegde i sa olujnim udarima. Najviša temperatura od 6 do 10°C. Udari vetra > 17 m/s 95%. Poledica – zaleđivanje mokrih površina 95%.

Nedelja, 28. januar – U većem delu pretežno oblačno, u centralnim i južnim krajevima Srbije mestimično slabe mešovite padavine: kiša i sneg. Na severozapadu zemlje i u Negotinskoj Krajini promenljivo uz sunčane intervale. U Vojvodini i zapadnoj Srbiji duvaće slab i umeren, a u ostatku zemlje i dalje jak severozapadni vetar, koji će uveče oslabiti. Najniža temperatura od -1 do 3°C, a najviša od 4 do 9°C. Poledica – zaleđivanje mokrih površina 90%.

Ponedeljak, 29. januar – U Vojvodini promenljivo sa sunčanim intervalima, u ostalim krajevima pretežno oblačno, još ponegde na planinama uz provejavanje slabog snega.  Vetar slab do umeren severni i severozapadni, u toku noći u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od -4 do 2°C, a najviša od 3 do 8°C. Poledica – zaleđivanje mokrih površina 90%.

Utorak, 30. januar – Ujutro slab do umeren mraz, po kotlinama, dolinama i u nižim predelima mestimično magla, koja će se ponegde zadržavati duže tokom dana. U ostalim krajevima pretežno sunčano. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -5 do 0°C, a najviša od 3 do 8°C. Magla – horizontalna vidljivost <200m 80%.

Sreda, 31. januar – Ujutro slab i umeren mraz, po kotlinama, dolinama i u nižim predelima mestimično magla, koja će se ponegde zadržavati duže tokom dana. U ostalim krajevima pretežno sunčano. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -7 do -1°C, a najviša od 3 do 8°C. Magla – horizontalna vidljivost <200m 80%.