24/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Dobar nastup biciklista Sputnjika na Balkanijadi

Dobar nastup biciklista Sputnjika na Balkanijadi

Autor 27/08/2023

Biciklisti valjevskog kluba Sputnjik- MET, Nikolija Kulinčević i Igor Davidov, u dresu kadetske reprezentacije Srbije uspešno su se predstavili na drumskom Balkanskom prvenstvu koje je proteklog vikenda održano u Grčkoj.
Prvog dana vožen je pojedinačni hronometar na kojem su mladi Valjevski biciklisti samo testirali stazu jer im ova disciplina nije uža specijalnost i na stazi dugoj 20 kilometara ostvarili su solidne plasmane u prvoj polovini takmičara.
Drugog dana, po izuzetno velikoj vrućini i sparnom vremenu, na valovitoj stazi dugoj oko 70 kilometara, najpre je nastupila kadetkinja Nikolija Kulinčević koja je u konkurenciji oko 35 takmičara iz balkanskih zemalja izuzetno dobro vozila, celu trku bila u prvoj grupi a na pojedinim brdskim deonicama i bila u begu. Dolazak u cilj je bio tehnički težak i brz, mlada Valjevka je ostala sama bez pomoći ostalih iz reprezentacije koje su ostale u drugoj grupi i u samoj završnici se našla zatvorena u poslednjoj krivini zbog čega kasno počinje sa sprintom tako da je na kraju osvojila solidno osmo mesto.

Nakon toga, drugi predstavnik naše zemlje iz BK Sputnjik-MET Igor Davidov je vozio na skoro + 40° C. Na teškoj stazi u konkurenciji skoro 50 biciklista sa Balkana, mladi Valjevac se hrabro borio ali u odlučujućem trenutku nije ispratio odlazak prve grupe i do kraja trke je sa ostalim takmičarima pokušavao da uhvati „priključak“, ali nije uspeo i u finišu se plasirao oko dvadesetog mesta.
Ostvareni rezultati su lep uspeh za mlade takmičare koji ove godine su u Srbiji među najboljim biciklistima u kadetskoj konkurenciji, a bolji rezultat je moguće ostvariti samo uz veća finansijska ulaganja jer neodolazak na pripreme, lošiji bicikli i oprema i neadekvatna vozila za treninge i odlaske na trke su glavni razlog zaostajanja za drugima. Kada se ovo popravi, tada će i postojati mogućnost da se osvoje medalje na jednom ovako važnom takmičenju u sportu koji je lep, ali težak i skup.