12/07/2024
Najnovije vesti
VATERPOLO LOPTA U BAZENU FOTO dRAGAN kRUNIĆ OBJEKTIVA.RS VALJEVO

DOSTOJANSTVENI U PORAZU OD LIDERA

Autor 04/02/2023

U utakmici šestog kola vaterpolo Super lige Srbije, za plasman od prvog do šestog mesta, Valis je na bazenu u Petnici poražen od kragujevačkog Radničkog sa 12:9, po četvrtinama 4:1, 2:1, 3:2, 3:5.

“Vidre” su pružile dostojan otpor lideru na tabeli, iako je početak utakmice nagoveštavao da će Valis doživeti težak poraz. Gosti su u prvoj četvrtini stekli tri gola prednosti. Kada je prestrogom odlukom sudija, zbog prigovora crvenim kartonom, kažnjen najbolji strelac Valisa Nikola Bursać, delovalo je da će Valjevci doživeti brodolom.

Takve slutnje potvrdile su se i u bazenu tokom druge i u prvoj polovini treće četvrtine, pošto Valis nije uspevao više od jednom u kvartalu da zatrese mrežu protivnika, dok je Radnički uvećavao prednost sve do 9:2.

Tada Valjevci konačno uspevaju da povežu igru u napadu, Srđan Baucalo postiže dva uzastopna pogotka za 9:4 pred početak poslednjeg perioda. Zgodici kao da su ulili samopouzdanje ostalim igračima, tako da Valis nastavlja seriju pogodaka, uspevši da priđe na samo dva gola zaostatka 9:7. Ipak, za senzaciju nije više bilo snage, pa Kragujevčani stižu do trijumfa, rezultatom 12:9.

Ne može se zaobići podatak da su sudije u više navrata donosile sporne odluke na štetu Valisa, ali Miloš Saković može i mora biti zadovoljan izdanjem svojih izabranika jer će Valjevci, ako nastave ovakvu igru i sa ostalim ekipama iz naše Super lige, predstavljati tvrd orah za sve.

Baucalo je najefikasniji sa tri postignuta pogotka, Obradović i Bogdan Gavrilović po dva, dok su Šofranac i Matija Gavrilović dali po jedan gol.

Naredne subote, 11. februara, Valis u Petnici dočekuje Crvenu zvezdu, pa će to biti prilika za još jednu vrhunsku vaterpolo predstavu za naše sugrađane.