19/04/2024
Najnovije vesti
Bazar-lize-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Februarski bazar još  danas na Gradskom trgu u Valjevu

Autor 16/02/2024

Turistička organizacija Valjevo i Grad Valjevo priredili su februarski bazar na Gradskom trgu u Valjevu gde ovog puta učestvuje 27 izlagača.

Mala i porodična preduzeća, zanatske i umetničke radnje, kreativci putem Bazara imaju mogućnost za neposredan kontakt sa novim potrošačima tako da je zajednička ocena učesnika veoma pozitivna. Sa druge strane, Turistička organizacija Valjevo na ovaj način održava tradiciju direktne prodaje, kao i promocije domaćih, ručno rađenih proizvoda, od prehrane i slatkiša do dekorativnih predmeta, nakita,   kozmetičkih proizvoda na biljnoj bazi, štrikanih igračaka i odevnih predmeta.

Makrame ukrase i narukvice, kao i štrikane i šivene ukrase za kosu, platnene trake, kape i ukrasne gumice, ovog puta ponudila je Zorica Spasojević Živanović.

”Volim da radim te gumice i trake za kosu. One su od 150 do 200 dinara, dok su 300 dinara trake za bebe, kao i pletene makrame narukvice. Sve to pravim kod kuće, samouka sam. Prvo sam počela da šijem svojoj devojčici, pa sam poklanjala i onda sam počela prodaju i vidim da to lepo ide. Bazar na Gradskom trgu je lepa prilika za prodaju, sve lepo deluje.”  

Kako bi pomogli nevelikom sestrinstvu Manastira Sveti Apostol Toma kod Svilanjca, Danijela Jovančić prodaje njihove domaće proizvode na bazi lekovitog bilja.

“Imamo domaće sokove. To su sirupi od maline, bosiljka i nane, zatim lavande i kajsije. Ima sirupa raznih ukusa. U principu je sve lavanda, zato što je to manastir iz sela Vojska, 25 km od Svilanjca i tamo najviše ima lavande i aronije. To je mlado sestrinstvo, igumanija i šest sestara, i one beru bilje na Staroj planini. Mi im pomažemo tako što prodajemo njihove proizvode. Bili smo i na Tešnjarskim, i Čvarkijadi, u Miličinici, Pričeviću i u Osečini, iTuristička organizacija Valjevo nam baš izlazi u susret”, uz zahvalnost priča Valjevka Danijela Jovančić, koja uz blagoslov, plasira domaće proizvode sestrinstva Manastira Sveti Apostol Toma.

U ponudi su i kreme i različite kapi na biljnoj bazi za koje kažu da ih mnogi preventivno upotrebljavaju kao dodatak ishrani: “Imamo divne čajeve, kao što su: protiv prehlade, jutarnji čaj, za miran san čaj. Imaju razne kreme za zglobove i kosti, meleme od nevena, za pete, hidratantne krema, paste za zube za decu i odrasle, kreme od smilja. Imaju i tinkture kapi, i to nam je najprodavanije i za to su dobile tri nagrade na Novosadskom sajmu. Kapi mogu da se piju i preventivno. Ima i biljna so sa dodatkom bilja.”

Podsećanje – Novogodišnji bazar – U suset Novoj 2024. godini – možete pročitati OVDE

Raznovrsni proizvodi su u ponudi na ovogodišnjem februarskom bazaru na Gradskom trgu u Valjevu, dostupni od 10 do 22 sata. Već ustaljenom dinamikom Turističke organizacije Valjevo naredni bazar u Valjevu  treba očekivati oko 8. marta.