28/05/2024
Najnovije vesti
Lazar-Lazatevic-specijalizovano-matematicko-III1-Valjevska-gimnazija-profesorka-Slavica-Milic-hemija-takmicenje-Novi-Sad-FOTO-vesti-Valjevo-SHO-prenosi-Objektiva.rs

Gimnazijalac Lazar Lazarević na Srpskoj hemijskoj olimpijadi

Autor 14/05/2023

Na Republičkom takmičenju iz hemije, Lazar Lazarević, učenik trećeg razreda Valjevske gimnazije, osvojio je treće mesto i plasman na Srpsku hemijsku olimpijadu.

Lazar Lazarević učenik III-1 specijalizovano matematičkog odeljenja Valjevske gimnazije, osvojio je treće mesto u konkurenciji učenika trećeg i četvrtog razreda na takmičenju iz hemije za učenike srednjih škola. Republičko takmičenje je održano od 12. do 14. maja, na Prirodno – matematičkom fakultetu u Novom Sadu. U pauzi takmičenja, Lazar je sa svojom mentorkom, profesorkom Slavicom Milić, posetio Pozorišni trg gde je, ispred Gradske kuće, impozantan spomenik Svetozaru Miletiću, rad vajara Ivana Meštrovića.

U predstojećem periodu, Lazaru slede pripreme za učešće na Srpskoj hemijskoj olimpijadi, koja će biti održana na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, od 8. do 10. juna.