25/05/2024
Najnovije vesti
Sofija-Micevic-ucenica-sedmog-razreda-Valjevska-gimnazija-prva-nagrada-Drzavno-takmicenje-matematika-Jagodima-DMS-foto-Valjevska-gimnazija-prenosi-Objektiva.rs-vesti-iz-grad-Valjevo

Državni prvak Sofija Mićević učenica Valjevske gimnazije

Autor 14/05/2023

Učenica sedmog razreda Valjevske gimnazije, Sofija Mićević, osvojila je prvo mesto i prvu nagradu na Državnom takmičenju iz matematike, među 104 učenika sedmog razreda iz cele Srbije.

Uz osvojenih 100 poena i prvo mesto, Sofija je obezbedila plasman na Juniorsku srpsku matematičku olimpijadu, 28. maja u Beogradu. Njeni profesori mentori su Marijana Stefanović i Veljko Ćirović. Na takmičenju je učestvovala i Ognjena Arsić, učenica sedmog razreda gimnazije.

U selekciji učenika šestog razreda, treću nagradu su osvojili Nikola Mijailović, učenik OŠ Desanka Maksimović iz Brankovine i Jovana Jugović, učenica OŠ Sestre Ilić iz Valjeva.

Državno takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola održano je juče, u subotu, 13. maja, na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini. Nadmetalo se oko tri stotine osnovaca uzrasta od šestog do osmog razreda, u organizaciji Društva matematičara Srbije.