27/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • “Gimnazijalac” prvonagrađen uz brojne republičke nagrade za učenike i profesore iz Valjeva, Lajkovca, Osečine i Ljubovije
Valjevska gimnazija Valjevo Srbija Kolubarski okrug foto Dragan Krunić

“Gimnazijalac” prvonagrađen uz brojne republičke nagrade za učenike i profesore iz Valjeva, Lajkovca, Osečine i Ljubovije

Autor 23/01/2024

Na republičkim takmičenjima u organizaciji Društva za srpski jezik i književnost u saradnji sa Ministarstvom prosvete, učenici i profesori Valjevske gimnazije osvojili su više nagrada i priznanja, dok nagrada iz Metodike nastave stiže u OŠ Nada Purić u Valjevu. Takođe, vredne nagrade dobile su sekcije OŠ Mile Dubljević iz Lajkovca i “Braća Nedić” iz Osečine, kao i profesor iz srednje škole “Vuk Karadžić” iz Ljubovije.

Časopis Gimnazijalac novinarske sekcije Valjevske gimnazije, sa glavnim urednikom Danijelom Golubović, profesorkom srpskog jezika i književnosti i ove godine je nagrađen prvom nagradom.

U kategoriji srednjih škola Literarna sekcija Valjevske gimnazije, sa profesorkama srpskog jezika i književnosti mr Milenom Milisavljević i Anđelkom Jeremić osvojila je drugu nagradu, dok je lingvistička sekcija Valjevske gimnazije, sa profesorkom Milenom Petrović, dobila treću nagradu u konkurenciji srednjih škola.

Na takmičenju učenika srednjih škola iz književnosti u pisanju pismenog zadatka drugu nagradu dobio je Bogdan Petrović, učenik drugog razreda Valjevske gimnazije, pod mentorstvom profesorke srpskog jezika i književnosti Milene Milisavljević.

Priznanje za veliko zalaganje u radu sa učenicima i natprosečne rezultate na Republičkom takmičenju iz književnosti „Književna olimpijada” od školske 2012/13. do 2022/23. godine dobile su profesorke Valjevske gimnazije mr Milena Milisavljević sa 11 osvojenih nagrada, i profesorka u penziji, dr Vera Vaš sa devet osvojenih odličja.

U kategoriji srednjih stručnih škola nagrađen je David Mandić, profesor u srednjoj školi „Vuk Karadžić” iz Ljubovije, na osnovu osam osvojenih nagrada.

Na takmičenju iz Metodike nastave treću nagradu je osvojila profesor Mirjana Smolović iz Osnovne škole „Nada Purić” iz Valjeva na temu “Momčilo Nastasijević – Truba”.

U kategoriji literarnih sekcija osnovnih škola nagradu „Prof. Dr Slobodan Ž. Marković” osvojila je literarna sekcija OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca, pod mentorstvom profesorki Lidije Marić Jovanović i Sonje Milovanović. Takođe, druga nagrada je pripala lingvističkoj sekciji OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca, pod rukovodstvom profesorke Lidije Marić Jovanović. Treću nagradu je dobila Lingvistička sekcija OŠ „Braća Nedić” iz Osečine, pod mentorstvom profesorke Dragice Puljezević.

Dodela nagrada učenicima i nastavnicima zakazana je za subotu, 10. februara 2024. godine u Sali heroja na Filološkom fakultetu u Beogradu u okviru 65. Republičkog zimskog seminara.