15/04/2024
Najnovije vesti
Gradonacelnik-Lazar-Gojkovic-urucenje-hranilica-za-bebe-Foto-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Podela hranilica za bebe

Autor 23/01/2024

U okviru projekta “Bebe naše blago” gradonačelnik Valjeva sa predstavnicima Fondacije “Humana srca” su uručivali višenamenskih hranilica za bebe, rođenih početkom prošle godine na teritoriji grada Valjeva.

Gradonacelnik-Lazar-Gojkovic-urucenje-hranilica-za-bebe-izjava-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-vesti-Valjevo
Gradonacelnik Valjeva Lazar Gojković sa predstavnicom fondacije Humana Srca Nikolinom Đujić

Tom prilikom, gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković je rekao: “Ovo je dobra prilika da se još jednom zahvalim Fondaciji „Humana srca“ na tome što su podržali ovaj lep projekat i što su sve bebe rođene 2023. godine dobile nove hranilice. Pored svih mera populacione politike koje grad Valjevo sprovodi, od novčane naknade za nezaposlene porodilje koje smo pred kraj prethodne godine podigli sa 10.000 na 30.000 dinara i jednokratne pomoći za prvorođeno dete, mnogih mera koje sprovodimo kroz Lokalni akcioni plan za decu, besplatnih udžbenika za đake prvake do ove godine, a od ove godine besplatni udžbenici za đake od prvog do četvrtog razreda, besplatna letovanja  za decu sa seoskog područja do besplatnih zimovanja za najbolje učenike. Po prvi put prošle godine i besplatan ulaz na bazene u Petnici za sve đake, tu je naravno i školica plivanja, pored auto-sedišta koja tradiocionalno grad Valjevo svake godine deli svojim sugrađanima, nešto što ćemo nastaviti, a traje od prošle godine su svakako i multifunkcionalne hranilice.

Moram da napomenem da je deo hranilica ostao i za bebe rođene u 2024. godini, a mi ćemo kroz Lokalni akcioni plan za decu svakako nastaviti tu akciju i naravno imamo u planu još neke mere koje ćemo uskoro objaviti”, rekao je gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković.

Kao podrška populacionoj politici grada Valjeva, Fondacija je u ovaj projekat uložila 3.600.000 dinara, kojim je obezbedila 800 hranilica za bebe rođene proške godine, naznačila je je Nikolina Đujić, predstavnica Fondacije “Humana srca”.

“Drago nam je da u moru nekih ružnih vesti imamo ovako jednu lepu vest kojom želimo i ovaj tmuran dan da osunčamo u Valjevu. Vidimo mnogo nasmejanih lica roditelja, dobili smo pregršt pozitivnih komentara na ovu akciju i drago nam je što imamo ovako veliku podršku grada Valjeva da se ovako jedna divna akcija nastavi i u narednom periodu. Naravno, mi smo tu uvek kao podrška i pomoć, ali ono što zaista još jednom želim da naglasim, jeste da bez zajedničke podrške i pomoći lokalne samouprave ova akcija ne bi mogla da se sprovede.”

Jasmina Radojčić je majka bebe za koju je dobila višenamensku hranilicu, tom prilikom je rekla da su za prethodno put dobili sedište kada je prvo dete imalo dve godine, dok su za drugu bebu, u kratkom roku, dobili i auto – sedište i hranilicu. Beba sada ima četiri meseca: “Smatram da je ovo značajna pomoć. Koristimo mi, pa nasledi neko.

Podela hranilica za bebe rođene u drugoj polovini prošle godine biće organizovana u Gradskoj upravi Valjeva, a roditelji će biti pozvani da dođu i preuzmu hranilicu za svoju bebu.