30/05/2024
Najnovije vesti
15.-septembar-polaganje-venaca-Spomen-park-V-puk-2023-FOTO_BJakov-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Položeni venci u Spomen-parku na Petom puku u Valjevu

Autor 15/09/2023

U znak sećanja na poginule borce i stradale simpatizere NOV u Drugom svetskom ratu, u organizaciji SUBNOR-a, održan je prigodan program i polaganje cveća u Spomen-parku na Petom puku u Valjevu.

U znak spomena 79. godišnjice kada su Šesta lička i Prva proleterska, drugog dana višednevnih borbi protiv brojnijeg i opremljenijeg okupatora 1944. godine, uspele da ih potisnu oslobodivši cenar grada. Potom je 15. septembar proglašen za Dan opštine Valjevo.

Obraćajući se prisutnima u Spomen parku na V puku, Jovo Boroščević, potpredsednik SUBNOR-a Srbije i predsednik SUBNOR-a Vojvodine, pored ostalog je naglasio:

„Danas smo došli ovde da odamo poštu i zahvalnost svima koji su svoje živote dali za slobodu. To je nešto najveće, da neko može da žrtvuje sebe za budućnost. Njihov amanet je ostao onima koji su preživeli, da nastave put da tu slobodu čuvaju i brane.“

OBELEŽEN DAN OSLOBOĐENJA VALJEVA U II SVETSKOM RATU – pročitajte OVDE

Prisutne su pozdravili i Rajko Milinković, predsednik SUBNOR-a Valjevo i potpredsednik Skupštine Grada Valjeva, Viktor Mićić.

15.-septembar-2023-polaganje-venaca-u-spomen-parku-na-V-puku-FOTO_BJakov-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Opštinska i delegacija SUBOR-a Srbije, Drugog centra za obuku Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave Valjevo i Lokalne samouprave grada Valjeva položile su vence i cveće u Spomen parku na Petom puku u Valjevu, uz prisustvo potomaka boraca Prve proleterske i Šeste ličke, NOV-e, sugrađana i učenika Osnovne škole Andra Savčić.