19/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo foto Dragan Krunić Objektiva.rs

Gradsko veće prihvatilo izmene Odluke o mreži vrtića i dopune programa rada javnih preduzeća

Autor 29/06/2023

Pre sutrašnjeg zasedanja odbornika Skupštine Grada Valjeva, juče posle podne je održana 91. sednici Gradskog veća.

Prihvaćena su rešenja o izmenama i dopunama programa poslovanja javnih preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog sistema Stubo – Rovni „Kolubara“, kao i JKP Vodovod, Toplana i Vidrak za 2023. godinu.

Takođe, članovi Gradskog veća su dali saglasnost na izmene i dopune programa za korišćenje subvencija iz budžeta grada Valjeva JP-a za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog sistema Stubo – Rovni „Kolubara“ i JKP Vidrak za 2023. godinu.

Utvrđen je predlog prve izmene i dopune programa rada Turističke organizacije Valjevo za 2023. godinu.

Prihvaćen je predlog odluke o izmeni Odluke o mreži javnih predškolskih ustanova na teritoriji grada Valjeva. Naime, Predškolska ustanova „Milica Nožica“ se obratila Gradskoj upravi sa inicijativom za izmene pomenute odluke, s obzirom na to da je u planu skori završetak radova na adaptaciji zgrade u kojoj je nekada delatnost obavljala OŠ Milovan Glišić, kako bi bila privedena nameni, odnosno formiranju dva nova objekta – vrtića, za obavljanje delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Prvi objekat „Mali princ“ se nalazi na adresi Doktora Pitovića broj 6, u njemu će biti realizovan celodnevni program i imaće devet grupa sa 200 upisane dece. Površina objekta iznosi 1.106,99 m2 i poseduje privatnu kuhinju. Drugi objekat „Palčica“ je na adresi Filipa Kljajića bb. Takođe će održavati celodnevni program za 270 mališana u 13 grupa. Površina objekta iznosi 1.709.52 m2 i poseduje privatnu kuhinju.

Utvrđena je Odluka o uspostavljanju linije gradskog prevoza putnika, čime je uspostavljena sezonska linija gradskog prevoza 2B – Petnica – Iverak 2. S obzirom na to da je radovna linija koja saobraća do Petnice tokom letnje sezone preopterećena, odlučeno je da od 1. jula do 31. avgusta pored redovne linije, uvede i sezonska.

Članovi Gradskog veća Valjeva su usvojili Rešenje u kome se odbija prigovor Republičkog urbanističkog inspektora Odeljenja Republičke urbanističke inspekcije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za urbanističko – arhitektonsku razradu lokacije za potrebe izgradnje stambeno poslovnog objekta apartmanskog tipa na Divčibarama, kao i Zaključak o izmeni predloga Odluke o razmeni nepokretnosti.