12/07/2024
Najnovije vesti
Valjevo vesti Objektiva.rs Foto Dragan Krunić Dvoriste-Biblioteka-28-06-2022

Književne večeri u „Dvorištu“

Autor 30/06/2023

Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ u Valjevu večeras počinje 36. sezonu književnog programa „Book-a u Dvorištu“ koji traje do 8. jula.

Valjevo-vesti-Objektiva.rs-prenosi-program-biblioteka-Dvoriste-2023.

Tradicionalno na književnim večerima u dvorištu biblioteke ovog petka, 30. juna 2023. godine, od 20 časova, na tribini „Srpski kulturni identitet van matice“ gostuju Milan Đurić – direktor Srpskog kulturnog centra u Budimpešti, iz Narodne biblioteke Srbije – Ivana Nikolić i upravnik, Vladimir Pištalo, kao i Mladen Vesković – eseista, književni kritičar i prevodilac sa engleskog jezika.

Dvorište, Srpski kulturni identitet van matice, 20 sati.

Naredne sedmice, već u utorak, 4. jula 2023. godine, od 20 sati, novo književno veče pod nazivom „Književne nagrade u Srbiji“. Tom prilikom gosti programa u Dvorištu su profesor dr Predrag Petrović, predsednik žirija za dodelu nagrade „Beogradski pobednik“, novinarka Tamara Krstić, bivši član žirija NIN-ove nagrade i književnik, Aleksandar Šurbatović.

U sredu, 5. jula slede razgovori na temu „Fantastika kao početak i kraj“. Potom, 6. jula je tribina „Putovanje po rubu svetova Rastka i Nadežde Petrović“. Narednog petka u Dvorištu valjevske biblioteke je „Pripovedačka magija Stanislava Krakova“ i 8. jula, još jednom razgovori na temu „Srpski kulturni identitet van matice“ sa novim i poznatim gostima.

Književne večeri u okviru programa „Book-a u Dvorištu“ počinju od 20 časova.