17/04/2024
Najnovije vesti
irevolucija-Gradani-imaju-moc-7-septembar-2022-koncert-povodom-Medjunarodnog-dana-cistog-vazduha

iRevolucija #GRAĐANI IMAJU MOĆ

Autor 05/09/2022

Udruženje iRevolucija iz Valjeva za 7. septembar najavljuje koncert povodom Međunarodnog dana čistog vazduha, čime se bave kroz više projekata: Dišite pažljivo, Građani imaju moć, Climaton…

Tačnije, za sredu, 7. septembar iRevolucija panira celodnevni događaj, a koncert počinje od 18 sati, pored stadiona ZSK-a, pored ostalog najavljuje Vladimir Radosavljević, organizator programa:

“Implementacija projekta teče po planu. Privodimo kraju deo koji se odnosi na istraživanje i realizacija aktivnosti ne posustaje. Sada se nalazimo u organizacionom piku jer 7. septembra obeležavamo za nas veliki događaj na Međunarodni Dan čistog vazduha.

U početnoj fazi smo se bavili informisanjem građana u vezi sa najvećim pojedinačnim zagađivačem i bavili smo se istraživanjem.

Realizovali smo performans na parkingu Krušika i otpočeli snimanje mini dokumentarnog filma. Takođe, u pomoć za višu vidljivost akcije pritekla nam je ekipa CRTE koja je samostalno snimila svoj video, od pet minuta o našoj akicji, a sarađivali smo i sa kultnom ekipom Marka-Žvaka.

#GrađaniImajuMoć program, odnosno naš projekat “Leto Pokraj Krušika” ima za cilj da pogura sve institucije koje nose odgovornost za zamenu energenta u pomenutoj kompaniji. Godinama ističemo da je problem aerozagađenja u Valjevu jedan od najvećih, svi to znamo i vidimo, ali da u ukupnoj vrednosti zagađenja zapravo najviše utiče pomenuta kompanija u vrednostima od 20-25%. Ako HK Krušik promeni energent, vrlo je verovatno da će Valjevo postati evropski rekorder u smanjenju aerozagađenja”,

navodi Radosavljević pojasnivši da projekat završavaju u septembru, kada će emitovati mini dokumentarni film o naznačenim problemima, i dodaje:

“Lepa vest je da nas, od početka akcije podržava dosta različitih ekipa, poput onih koji će nastupati na koncertu, od eksperata, partnera iz drugih gradova, do pojedinaca u Valjevu koji razumeju problem sa kojim se suočavamo i pružaju podršku našoj borbi za čistije Valjevo i zdraviji vazduh.

Inače, iRevolucija ne dobija novčana sredstva za realizaciju ovih aktivnosti, mi praktično volontiramo jer projekat koji sprovodimo jeste od opšteg i javnog interesa i tiče se zdravlja svih građana u Valjevu.

No, operativne troškove za sve projektne aktivnosti, kao i realizaciju događaja nam pruža organizacija CRTA kroz svoj program #GrađaniImajuMoć, kojoj se zahvaljujemo jer bez te podrške ne bismo mrdnuli po ovom pitanju.

Takođe, dobili smo i pravnu podršku od CRTE koju smatramo veoma važnom jer organizacije poput naše, koje nemaju velike kapacitete, nisu u mogućnosti da angažuju stručnjake u oblasti prava koji će voditi kroz sve procese,” rekao je Vladimir Radosavljević iz iRevolucije.

U sredu, 7. septembra obeležavanje Međunarodnog dana čistog vazduha, u organizaciji iRevolucije iz Valjeva, počinje od 12 sati, a kažu: “Ulaz se plaća osmehom.”

12-18 časova – Druženje uz kotlić
18 sati – Zvanično otvaranje događaja
18 -18:30 – Govori podrške: Teša Dragoljub, Milenko Jovanović, Nikola Krstić i Ivan Teofilović
18:35 – Soul Touch i Radmila Ostojić
19:45 – Daddy & Wedding party
21:10 – Samostalni Referenti
23:00 – 23:59 – Sakupljamo otpad

Vladimir Radosavljević iz iRevolucije, uz naznaku: “Vidimo se 7. septembra na ZSK-u!” i dodaje:

“Ukoliko želite da nam se priključite na druženju uz kotlić, imate svoj i želite da budete kuvar kojim ćemo se ponosno predstaviti pred gostima koji dolaze širom Srbije, molimo vas da svoj kotlić kao i poziciju odaberete najkasnije do 13 sati 07. septembra, u borovoj šumi, bez upotrebe drveta kao energenta. Kotlići će funkcionisati uz upotrebu gasa iz plinskih boca.

Vidimo se! #GrađaniImajuMoć.”