19/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • Izložba “Petar Zarić – Stručno crtanje i detaljisanje, Obrada drveta, Unutrašnja arhitektura u drvetu”
FOTO-IZVOR-Narodni-muzej-Valjevo-pozivnica-za-izlozbu-o-Petru-Zaricu-za-19-03-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Izložba “Petar Zarić – Stručno crtanje i detaljisanje, Obrada drveta, Unutrašnja arhitektura u drvetu”

Autor 16/03/2024

U okviru programa obeležavanja Dana grada Valjeva, u utorak, 19. marta 2024. godine, od 18 sati, u galeriji Narodnog muzeja Valjevo biće otvorena izložba pod nazivom Petar Zarić –  Stručno crtanje i detaljisanje, Obrada drveta, Unutrašnja arhitektura u drvetu.

Prema navodima organizatora, nakon 120 godina od rođenja i 50 godina od smrti Valjevca Petra Zarića, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, u Narodnom muzeju Valjevo otvoriće izložbu pod nazivom “Petar Zarić, Stručno crtanje i detaljisanje, Obrada drveta, Unutrašnja arhitektura u drvetu” čiji su autori Snežana Negovanović i Dobrila Ivanić Zdravković.

Na izložbi će biti predstavljene originalne skice, projekti i fotografije radova, komadi nameštaja i drugi elementi enterijera. 

Izložba “Petar Zarić, Stručno crtanje i detaljisanje, Obrada drveta, Unutrašnja arhitektura u drvetu” predstavlja izuzetnu ličnost, obdarenu mnogim sposobnostima: odličnog crtača, poznavaoca stručne teorijske spreme, maštovitog kreatora u drvetu koji je do tančina poznavao stilove, kvalitet i ćudi drveta i tehnologiju obrade, pronalazača i predavača na Akademiji za primenjenu umetnost.