19/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • “Naši snovi” iz Valjeva na gastro takmičenju “Cupi’s Spoon” u Novom Sadu
FOTO-IZVOR-Dnevni-boravak-Nasi-snovi-FOTO-Novosadska-tv-14-03-2024-Gastro-fest-za-osobe-sa-invaliditetom-Novi-Sad-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

“Naši snovi” iz Valjeva na gastro takmičenju “Cupi’s Spoon” u Novom Sadu

Autor 16/03/2024

Članovi Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju “Naši snovi” iz Valjeva učestvovali su na međunarodnom Gastrofestu za osobe sa invaliditetom, održanom 14. marta 2024. godne na platou ispred Sportsko – poslovnog centra Vojvodina u Novom Sadu.

Janko sa članom žirija FOTO Novosadska televizija
Mira sa članom žirija FOTO Novosadska televizija

Međunarodno gastro takmičenje za osobe sa invaliditetom priređeno je prvi put u Srbiji. Organizator takmičenja je Udruženje najosetljivijih u treningu iz Zagreba koje se bavi edukacijom osoba sa invaliditetom. Takmičenje se održava u više od 40 evropskih zemalja, u svakoj se biraju po dva najbolja kandidata koji idu na sledeće takmičenje u Zagrebu u oktobru ove godine.

Među 43 takmičara ispred SPENS-a u Novom Sadu, učesnici takmičenja bili su Mirjana Krunić i Janko Milosavljević iz Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju “Naši snovi” iz Valjeva. U improvizovanoj kuhinji instaliranoj u kombiju, Mira i Janko su, u određenom vremenskom intervalu, pripremali izabrano jelo ili piće za žiri. Janko je spremao koktel koji je nazvao Naši snovi, dok je Mira spremala cezar salatu.

Prema rečima pedagoga iz Dnevnog boravka “Naši snovi” iz Valjeva zabavno amatersko takmičenje bilo je izuzetna prilika da naši predstavnici pokažu da invaliditet nije prepreka razvoju različitih, pored ostalih i kulinarskih veština, a javni nastup je odlična prilika da se osobe sa invaliditetom predstave i uključe u sve društvene aspekte života.

Naslovna i fotografije učesnika – foto izvor Dnevni boravak “Naši snovi” iz Valjeva od FOTO Novosadska televizija