19/04/2024
Najnovije vesti
Maticna-biblioteka-Ljubomir-Nenadovic-Valjevo-foto-Dragan-Krunic-31.-decembar-2023.-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Izložba, seminar i radionice za decu „Zimovanje u biblioteci“

Autor 08/01/2024

Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ iz Valjeva decenijama unazad priređuje prigodne programe za decu tokom zimskog raspusta. Takođe, u Muzeju zavičajnih pisaca pripremaju otvaranje nove izložbe i stručni seminar.  

Ovog januara, u okviru programa Zimovanje u biblioteci, organizuju radionice za decu. U utorak, 9. januara „Pozdrav suncu“ sa moderatorom Irenom Karadarević; u četvrtak, 11. januara,  je radionica „Sam svoj majstor“ sa Milicom Premović i Marijanom Timotić.; zatim, 16. januara je radionica pod nazivom „KaBum“ sa Lepom Svilenković i u četvrtak, 18. januara, sledi radionica „Ko je za igru“ koju vodi moderator Slađana Liknić. Prema najavi organizatora, radionice počinju u 12 časova, u Klubu mladih, u Karađorđevoj 44.

Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ u ponedeljak, 15. januara, u 19 časova, u Muzeju zavičajnih pisaca, priređuje izložbu „Večito“ posvećenu Bogdanu Bogdanoviću i stogodišnjici njegovog rođenja.

Seminar za bibliotekare, muzejske i arhivske radnike „Preventivna zaštita kulturne baštine“ najavljuju za sredu, 17. januar, u 12 časova, u Muzeju zavičajnih pisaca. Predavač je diplomirani konzervator – restaurator, Vesna Šujica, savetnik u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Beogradu.

Jedna od stalnih akcija Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ iz Valjeva je besplatno učlanjavanje dece predškolskog uzrasta „Od čitanja se raste“.

U Muzeju zavićajnih pisaca, u Ulici vojvode Mišića 29 u Valjevu, je stalna postavka o valjevskim književnim velikanima. Radno vreme je svakog radnog dana, od 10 do 17 sati.