29/09/2023
Najnovije vesti
BK-SPUTNJIK-biciklisti-26-06-2022-foto-Zoran-Jelic-Valjevo-Objektiva.rs- pobednici f.jpg

KADETI SPUTNJIKA ŠAMPIONI SRBIJE

Autor 26/06/2022

Mladi biciklisti Valjevskog Sputnjika Mila Starčević i Bogdan Angelovski osvojili su titule državnih prvaka na drumskom prvenstvu Srbije koje je održano na kružnoj stazi Beranovac pored Kraljeva.

Mlađa kadetkinja Mila Starčević je upornim i vrednim radom došla u poziciju da pokaže raskošni talenat i mudrom vožnjom dođe u završnicu sa grupom gde je u briljantnom sprintu nadvisila svoje rivalke i osvojila zlatnu medalju.

I kadet Bogdan Angelovski je najveći stepenik pobedničkog postolja osvojio besprekornom vožnjom u izuzetno jakoj konkurenciji, a posebnu draž ova pobeda ima zbog nadoknađenog zaostatka od 3 minuta na dva kruga pre kraja, kada je sa vicešampionom Markovićem, iz beogradskog Partizana, uspeo da se preseli u vodeću grupu i u sprintu u završnici deklasira sve svoje rivale i zasluženo se okiti oreolom šampiona Srbije.

Članovi najboljeg valjevskog biciklističkog kluba potvrdili su ovu činjenicu osvajanjem još 3 srebrne i 3 bronzane medalje. Vicešampioni države su Sava Starčević u pojedinačnoj konkurenciji i u timskom poretku ekipe mlađih kadetkinja i mlađih poletarki ( Natalija Tošić i Natalija Kulinčević ), dok su bronzane medalje osvojile ekipe kadeta ( Bogdan Angelovski B i Igor Davidov ), kadetkinja ( Nikolija Kulinčević i Marija Ćesarević ) i mlađih poletaraca ( Sava Starčević i Pavle Tošić). Za jedno mesto, pobedničko postolje izmaklo je četvrtoplasiranoj kadetkinji Nikoliji Kulinčević, ali uporna i dobra vožnja su joj doneli poziv selektora za nastup za reprezentaciju Srbije na etapnoj trci Tur se Vojvodina za 15 dana.
U pojedinačnim konkurencijama od takmičara BK SPUTNJIK ostvareni su sledeći rezultati: Kulinčević Natalija 5 mesto, Tošić Natalija 6, Igor Davidov 7, Ćesarević Marko 9, Ćesarević Marija 10, Tošić Pavle 11 i Jezdić Dimitrije oko 15-og mesta.
Bogdan Angelovski je ponovo pozvan u kadetsku reprezentaciju Srbije za koju će od 01.07. nastupati na trci u slovenačkom Novom Mestu koja će biti izborna za nastup na Olimpijadi mladih (EYOF) sredinom jula ove godine u Slovačkoj.
Biciklisti Sputnjika su i na državnom prvenstvu na hronometar koje je održano u petak u Erdeviku osvojili dve srebrne medalje i to brat i sestra Starčević – Mila i Sava što je u konačnom zbiru za ovaj vikend ukupno 10 osvojenih medalja sa drumskih disciplina prvenstva Srbije za 2022. godinu, a što je po broju odličja ovaj Valjevski klub plasiralo među 5 najboljih klubova u zemlji.
Pored prepoznatog talenta, upornog rada i mnogobrojnih treninga, ovakvim uspesima su pod dirigentskom palicom bivšeg prvaka Jugoslavije i Srbije Zorana Jelića, svako doprineli roditelji dece koja treniraju i čija su podrška, zajedništvo i ljubav prema ovom sportu zasigurno presudni za ostvarene rezultate koji u ovakvom kvalitetu i kvantitetu nisu zabeleženi u biciklističkoj istoriji grada na Kolubari u kojoj se velosiped vozi još od 1885. godine.