14/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • “Kareja” održala uličnu akciju “Odbranimo antikorupcijski zakon od korupcije” u Valjevu  
Autor-i-izvor-fotografije-Institut-Kareja-ulicna-akcija-Zakon-o-antikorupciji-Valjevo-Dragana-Ivana-18-06-2024-prenosi-Objektiva.rs-News-Serbie-kolubarski-region

“Kareja” održala uličnu akciju “Odbranimo antikorupcijski zakon od korupcije” u Valjevu  

Autor 19/06/2024

U organizaciji Instituta za istraživanje korupcije Kareja, juče je u Valjevu održana ulična akcija Odbranimo antikorupcijski zakon od korupcije i prvo javno čitanje Magazina antikorupcije, uz poruku da svaka građanka i građanin mogu da se uključe u akciju.

U utorak, 18. juna 2024. godine, organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ održala je u Valjevu promotivni događaj pod nazivom “Odbranimo antikorupcijski zakon od korupcije”.

U okviru uličnog događaja aktivisti Kareje građankama i građanima podelili su besplatno eksperimentalno izdanje prvih antikorupcijskih novina u Srbiji, Magazina antikorupcije MAK-a. Bio je to dobar povod da se razgovara sa građankama i građanima Valjeva. Ujedno pozvani su da podrže zahtev da se svim 700 opštinskim i okružnim tužiocima vrati nadležnost da postupaju po korupcijskim krivičnim delima, koja im je oduzeta izmenom Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa za suzbijanje organizovanog kriminala, terorizma i korupcije iz 2018. godine. 

Podršku mogu poslati na mejl akcija2024@gmail.com u koji će najkrađe upisati da podržavaju navedeni zahtev kao i svoje ime, prezime i mesto. Zahtev će u okviru posebne akcije biti dostavljen Ministarstvu pravde 21. juna 2024. u Beogradu.

Takođe, Ivana Živkov iz Kareje je javno pročitala pojedine delove Magazina antikorupcije”, navedeno je u saopštenju organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja.