17/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • “Odbranimo anti-korupcijski zakon od korupcije” na Gradskom trgu u Valjevu
Valjevo-protiv-nasilja-Vesti-Objektiva.rs-FOTO-A-Krunic-22-06-2023-Gradski-Trg-miran-protest-gradani

“Odbranimo anti-korupcijski zakon od korupcije” na Gradskom trgu u Valjevu

Autor 17/06/2024

Institut za istraživanje korupcije Kareja , u okviru projekta „EU Resursni centar za civilno društvo u Srbiji“, održaće u utorak, 18. juna 2024. godine, od 10 časova, na Gradskom trgu u Valjevu promotivni događaj pod nazivom „Odbranimo anti-korupcijski zakon od korupcije“.

Prema navodima udruženja Dijalog iz Valjeva, akcija se odnosi na Zakon o organizaciji i nadležnosti državnih organa za suzbijanje organizovanog kriminala, terorizma i korupcije. Aktivisti Kareje će tokom dana na više lokacija razgovarati sa građanima Valjeva i pozvati ih da podrže zahtev da se svih 700 opštinskih i okružnih tužilaca vrate ovlašćenja da se bave koruptivnim krivičnim delima, koja im je oduzeta izmenom zakona. Zakon iz 2018.

Zainteresovani građani Srbije mogu da pošalju podršku na mejl akcija2024@gmail.com u kome će napisati da li podržavaju navedeni zahtev, kao i svoje ime, prezime i grad.

U okviru pomenute ulične manifestacije građanima će biti podeljeno besplatno izdanje prvih antikorupcijskih novina u Srbiji, MAK Antikorupcijski magazin.

Projekat „Sprovođenje antikorupcijske politike jedini je pravi put Srbije u Evropsku uniju“ realizuje se u okviru projekta „Resursni centar EU za civilno društvo u Srbiji“, koji Beogradska otvorena škola realizuje u partnerstvu sa organizacijama civilnog društva: Novosadska novinarska škola, ENECA, Užički centar za prava deteta, Nova praksa planiranja, Sigurni putevi, Mladi poljoprivrednici Srbije i međunarodni partner, Fridrih Ebert Stiftung. Projekat podržava Evropska unija, uz realizaciju od 2023. do 2026. godine.

Naslovna fotografija – Objektiva.rs 2023.