15/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Zdravstvo
  • Karitas Valjevo priređuje besplatne radionice ličnog razvoja i osnaživanja za tržište rada
FOTO-IZVOR-Karitas-Valjevo-projekat-Posao-po-meri-prenosi-Objektiva.rs-vesti

Karitas Valjevo priređuje besplatne radionice ličnog razvoja i osnaživanja za tržište rada

Autor 27/02/2024

Karitas Valjevo priređuje  besplatne radionice ličnog razvoja za osobe sa invaliditetom koje će održati u prostorijama Centra za karijeru Valjevo od 20. marta 2024. godine. 

Radionice su deo projekta „Rad po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, koji ima za cilj da omogući ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom u Srbiji na ravnopravnoj osnovi sa drugima. Projekat se zalaže za jednak pristup zapošljavanju koje se slobodno bira na tržištu rada i radno okruženje koje je otvoreno, inkluzivno i dostupno osobama sa invaliditetom.

U pozivu je navedeno: “Proleće je idealno vreme za pozitivne promene i postavljanje novih ciljeva. Ukoliko ove godine želite da radite na sebi, iskoristite jedinstvenu priliku i prijavite se za Radionice ličnog razvoja!
Naše radionice nisu obična obuka za lični razvoj. To je putovanje koje će Vam omogućiti da istražite svoje potencijale, da prevaziđete lične barijere i strahove i da se osnažite za lične i profesionalne izazove.

Evo nekoliko razloga zašto bi trebalo da se priključite:

  1. Naš tim stručnjaka koristi inovativne metode i alate iz oblasti ličnog razvoja kako bi vam pomogli da brže i efikasnije ostvarite poslovne ciljeve;
  2. Trenutno stanje na tržištu rada i utvrđivanja potreba poslodavaca otvorilo je nove prilike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Između ostalih, neophodne veštine za uspešno pronalaženje i zadržavanje posla jesu veštine komunikacije, pisanja CV-ija i motivacionog pisma, timskog rada;
  3. Upoznaćete istomišljenike koji takođe teže ličnom razvoju i zapošljavanju;
  4. Naučićete praktične veštine koje možete odmah da primenite kako u svakodnevnom životu, tako i na tržištu rada.

Radionice su besplatne! Prostor je pristupačan! Nema izgovora – prijavite se odmah!

Rok za prijavu je 11. mart 2024. do 16 sati. Broj mesta je ograničen! Ne oklevajte, popunite prijavni formular klikom na OVAJ LINK.

Zajedno prolazimo dvadeset radionica. Ciklus radionica je podeljen u tri modula:

  1. Slika o sebi (upravljanje emocijama i stresom, stavovi i predrasude, rešavanje konflikata…),
  2. Veštine komunikacije (verbalna, neverbalna i asertivna komunikacija, aktivno slušanje…),
  3. Poslovne veštine (timski rad, pisanje CV-a, procedure prijave za posao, simulacije razgovora za posao i sl.).

Radionice će se održavati svakog drugog radnog dana od 10 do 12 sati, u prostorijama Caritasa Valjevo. Početak je predviđen za 20. 3. 2024.

Za dodatne informacije pozovite nas na broj: 0603065404 ili nam pošaljite e-mail na marija@caritas-valjevo.rs

U slučaju da niste u mogućnosti da učestvujete na radionicama, svakako možete zakazati invididualni razgovor sa savetnicama na napred navedene e-mail adrese i telefon.
Radionice se realizuju u okviru projekta: Posao po meri – ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Drugi partneri projekta su Karitas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom.”